Runkosarjan viimeinen matsi lauantaina

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – GrIFK
La 27.1.2024 klo 16:00
Helsingin Urheilutalo

Runkosarjan 18 ja viimeinen kierros pelataan lauantaina, kun jäljellä olevat kolme paria kohtaavat kaikki kello 16:00. Sijoitukset on tosin pelattu lukkoon jo edellisen kierroksen tuloksilla, joten vastustajan kuvioita voi tutkiskella vielä kerran ennen tosimatseja loppusarjassa. Kauden ekat Kamrat-derbyt päättyivät vierasvoittoihin, kun GrIFK haki ensin pisteet Kalliosta 28-30 ja vastavierailullaan HIFK oli yhtä ilkeä vieras voittaen Granissa 20-22.

Grankulla pelaa vielä parempaa kautta kuin viime keväänä, joka granilaisten pettymykseksi päättyi vain SM-pronssiin, Tähän mennessä 17 ottelun jälkeen GrIFK on hävinnyt vain 4 matsia, joista kolme BK-46:tta vastaan ja kerran HIFK:lle. Grani ratkaisi kakkospaikan itselleen keskinäisissä peleissä Cocksia vastaan, joista Gröna menetti vain yhden pisteen 27-27 tasapelillä Riihimäellä nyt tammikuussa.

HIFK:n syyskausi käynnistyi hieman kankeasti, mutta kun pistetili oli saatu auki, onnistui Stadin ylpeys kiipeämään lopulta neljänneksi. HIFK:n kovin kilpailija sarjataulukossa oli Sjundeå IF, joka onnistui voittamaan kaksi ensimmäistä kohtaamista ja sai hyvän yliotteen HIFK:sta tasatilanteessa. Talven mittaan HIFK kuitenkin saavutti ensimmäisen voittonsa SIF:istä, ja ohitti siuntiolaiset kahdella voitollaan Cocksia ja GrIFK:ta vastaan. Neljäs sija runkosarjassa sivuaa 2000-luvun parasta sijoitusta viime kevään rinnalla, ja tänä vuonna HIFK yrittää saada onnistumisia myös pudotuspeleissä. Ylempi loppusarja tarjoaa kuusi kovaa matsia kärkijengejä vastaan, ja alkupisteiden ansiosta erokin pienenee paljon runkosarjan sarjataulukkoon verrattuna.

GrIFK on liigan kolmanneksi paras maalintekijä, kun 17 pelissä vastustajan verkko on heilunut 487 kertaa (ka. 28,6 maalia per ottelu). HIFK on ottelukohtaisesti vain 0,64 maalia Granin perässä, kun kauden kaikissa matseissa on nähty 476 maalia keskiarvolla 28 maalia/peli. HIFK:n tehokaksikko maalinteossa on ollut Knopinskii (80 maalia) ja Rui Rolo (79 maalia), juuri ennen Granin parasta viimeistelijää Carl Weurlanderia (76 maalia). Puolustuksessa eroa on jo 80 maalia, kun Patrik Roslanderin tukkima Gr-puolustus on päästänyt toiseksi vähiten maaleja liigassa, 441 (25,9/ott). HIFK-puolustus on aina välillä pitänyt lepopäiviä, ja takaiskuja on kertynyt jo toiseksi eniten eli 521 maalia (30,6/ott).

Edelliset 5 ottelua HIFK

21.1.  BK-46 – HIFK  37-17 
17.1.  HIFK – ÅIFK  39-30 
13.1.  Dicken – HIFK  26-29 
17.12.  HIFK – SIF  25-22 
13.12.  Cocks – HIFK  40-28 

Edelliset 5 ottelua GrIFK

20.1.  SIF – GrIFK  23-31 
17.1.  Cocks – GrIFK  27-27 
20.12.  GrIFK – BK-46  25-40 
16.12.  ÅIFK – GrIFK  19-32 
13.12.  GrIFK – Dicken  31-23 

KANNATTAJABUSSI SUOMEN CUP-VÄLIERÄÄN

HIFK tavoittelee jälleen finaalipaikkaa käsipallon Suomen Cupissa. Tämän vuoden turnauksessa molemmat välierät ja Cup-finaali pelataan Final4-lopputurnauksena Riihimäen Cocks Arenalla pe 2.2. – la 3.2.

HIFK järjestää kannattajabussin perjantain välierään GrIFK-HIFK klo 20:00. Bussi lähtee Postitalon edestä (Kiasman tilausajopysäkki) klo 18:30, paluu ottelun jälkeen samaan paikkaan noin klo 22:30.

Matkan hinta 30 eur / hlö sisältää meno-paluu bussikuljetuksen sekä pääsylipun HIFK-otteluun. Tilaa paikka etukäteen itsellesi ja kavereille, matka maksetaan käteisellä bussissa. Kaikki varaukset ovat sitovia, ilmoita peruutukset viimeistään ma 29.1. mennessä!

HIFK SIIRTYY PAPERITTOMAAN OTTELUTAPAHTUMAAN

Kaikissa HIFK-kotiotteluissa joukkueiden kokoonpanot jaetaan sähköisessä muodossa HIFK-kotisivujen kautta. Näin vältämme turhaa paperinkulutusta katsomossa, digitaalista käsiohjelmaa voit tarkastella oman puhelimen näytöltä.

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan viimeistään pelipäivänä IFK-kotisivuille, kotihallin lipunmyynnistä ja IFK:n sosiaalisen median kanavista löydät QR-koodin ja linkit käsiohjelmaan.

Joukkueiden kokoonpanot
HIFK – GrIFK

PÄÄSYLIPUT HIFK:N KÄSIPALLO-OTTELUIHIN

Liput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Netissä voit ostaa sähköisen pääsylipun ennakkoon HS-Menokoneen kautta. Maksettu mobiililippu toimitetaan sähköpostiin ja QR-koodi tarkistetaan ovella sisäänkäynnin yhteydessä.

OSTA LIPUT NETISSÄ

Pääsylippujen hinnat:

15 € / AIKUISET
10 € / OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET, LAPSET 7-16 V

OSTA LIPUT

HANDIS.TV NÄYTTÄÄ KAIKKI LIIGAOTTELUT SUORINA LÄHETYKSINÄ

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana Handis.tv-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk. Voit myös ostaa koko käsipallokauden kaikki lähetykset kertasummalla 69 eur.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle. Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan! Mene osoitteeseen handis.tv/hifk-handball-men/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta.

KOTIOTTELUT

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunulla  1, 3 tai 8 – pysäkkinä suuntaa antavasti “Urheilutalo”. www.reittiopas.fi

PYSÄKÖINTI

Helsingin Urheilutalolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä. UT:n ympäristössä olevat kadunvarsipaikat (esim. Helsinginkadun tai Kirstinkadun varressa) ovat käytettävissä maksutta viikonloppuina, arkisin klo 9-21 pysäköintimaksu on 2 eur / 1 h.