Selkäsauna Karjaalla varmisti neljännen sijan

Käsipallon SM-Liiga
BK-46 – HIFK  37 – 17 (21-8)
Su 21.1. klo 16:00
Karjaan palloiluhalli

Sunnuntain liigamatsissa HIFK matkusti toistamiseen tällä kaudella Karjaalle. Joukkueiden ensimmäiset kohtaamiset päättyivät BK-46:n voittoihin selvällä 14 maalin erolla, kun Karjaalla ottelu päättyi lukemiin 33.19 ja Kalliossa 24-38. BK:lla oli allaan 13 ottelun voittoputki, ja viiden matsin kuntopuntarissa IFK:kin oli kakkosena neljällä voitollaan. Kotonaan BK-46 löi heti vauhdin päälle. Isäntäjoukkue otti komennon nopeasti kolmella ensimmäisellä maalilla. Yhdestä IFK-kavennuksesta ja vieraiden aikalisästä huolimatta BK oli jo kuuden maalin johdossa 7-1 vajaan 9 minuutin jälkeen. Raitapaitojen keskipuolustus oli läpäisemätön muuri, ja nopeat nousut pallolliseen pelaajaan jättivät IFK:n Rui Rolon lopulta ilman maaleja. Vahvasti taistellut BK-puolustus ei antanut lainkaan heittopaikkoja takamiehille, ja BK-vahti Mikael Heinonen koppasi helposti loput heitoista laidoista. Koko ensimmäisellä jaksolla HIFK teki vain kuusi pelitilannemaalia, ja 9 torjunnallaan Heinonen keräsi kiinni 60% yrityksistä.

Toisen jakson alussa tilanne oli hieman lannistava 20-7, eikä HIFK täysin roihahtanut mehutauon jälkeenkään. Karjaa iski nopeita vastaiskuja jokaisen pallonmenetyksen jälkeen, ja joukkueen kontravastaava Sebastian Säkkinen sai tuulettaa läpiajojen jälkeen jopa 12 maalin edestä. Tiiviin puolustuksen ansiosta BK olisi pärjännyt vain Säkkisen ja Nico Rönnbergin maaleilla, kun kaksikko upotti yhteensä 19 maalia. HIFK:lla oli kahdeksan eri maalintekijää, mutta ainoastaan Oskari Suopajärvi (4 maalia) ja Vladimir Knopinskii (5 maalia) osuivat enemmän kuin kahdesti.

Vaisusta ottelusta huolimatta HIFK sai viikonlopusta hyviäkin uutisia. Pahin kilpakumppani Sjundeå IF kärsi ratkaisevan pistemenetyksen GrIFK:ta vastaan, ja HIFK varmisti sijoituksensa neljäntenä runkosarjassa jo ennen viimeistä kierrosta. Viikonlopun tulokset lukitsivatkin kaikki paikat sarjataulukossa ennen lauantain päätöskierrosta. Ylempään loppusarjaan jatkavat BK-46, GrIFK, Cocks ja HIFK, kun alemmasta loppusarjasta puolivälieräpaikkoja tavoittelevat SIF, Dicken ja ÅIFK.

Ivan Roos BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset