Käsipallon SM-Liiga
HIFK – GrIFK  29 – 29 (16-10)
La 27.1. klo 16:00
Helsingin Urheilutalo

Lauantaina runkosarjan päätöskierroksella verryteltiin pelikuvioita loppusarjaa varten, kun kaikki sijoitukset oli saatu selviksi jo ennen viimeisiä pelejä. Grankulla jatkaa ylempään loppusarjaan kakkospaikalta, ja myös HIFK pääsee yläsarjaan toista kertaa peräkkäin sijalta neljä. HIFK epäonnistui ensimmäisissä hyökkäyksissään, mutta Grani sai aloitettua pelin vauhdilla. Vieraat heittivät nopeasti kolme peräkkäistä maalia, ja ajassa 7:01 GrIFK oli 1-4 johdossa. Nyt alkoi myös HIFK-dieselistä löytyä kierroksia, ja Röda heitti viisi maalia putkeen rynnäten 6-4 johtoon. Avausmaalien jälkeen HIFK sai päättäväisyyttä hyökkäyksiin, ja pysytteli edellä jakson loppuun asti. 20 minuutin kohdalla kotijohto oli kasvanut jo viiteen maaliin 11-6, kunnes Vili Leppänen tuli vaihtopenkiltä peliin ja riehui parissa minuutissa neljä maalia nostaen eroksi jo 16-8. Grani sai kaksi kavennusta jakson loppuun, ja puoliaika aloitettiin kuuden maalin kotijohdossa 16-10.

Toisen jakson alussa maaleja syntyi tasaisesti kumpaankin päätyyn. Vain kuudessa minuutissa molemmat IFK:t olivat tehneet jo 4 maalia, mutta sitten HIFK hukkasi tehonsa. Grani pelasi toisen jakson lähes kokonaan eri pelaajilla, ja vieraat saivat vahvan nousun jakson puolivälissä. HIFK sai 12 minuutin jaksolla vain yhden maalin, ja 20-14 johto kääntyi äkkiä 21-24 takaa-ajoksi. Ero pysyi kolmessa maalissa 55 minuuttiin asti (26-29), mutta HIFK jaksoi vielä taistella kosmeettisesta sarjapisteestä loppuun asti. Rui Rolo teki ensimmäisen kavennuksen, ja Vili Leppänen nosti HIFK:n yhden maalin päähän ajassa 58:26. Grankulla sai yrittää ratkaisumaalia kolmen hyökkäyksen ajan, mutta viimeisellä minuutilla Martin Börjes torjui kolme peräkkäistä game saveriä pysäyttäen Alexander Qvistin ja Filip Churlevskin kahdesti. Lopulta ottelun viimeinen hyökkäys jäi HIFK:lle, ja uransa maaliennätyksen yhdessä ottelussa tehnyt Vili Leppänen tasoitti pelin 29-29 illan seitsemännellä maalillaan.

Vili Leppänen HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset