Suomen Cupin Final4-lopputurnaus

Käsipallon Suomen Cup 2023-24

Välierät
Cocks – BK-46  klo 17:45
GrIFK – HIFK  klo 20:00
Pe 2.2.2024 Cocks Arena, Riihimäki

Suomen Cupin ratkaisuottelut pelataan tänä vuonna Final4-lopputurnauksena. Cocks järjestää kotihallissaan Riihimäellä Final4-tapahtuman, jossa pelataan samana viikonloppuna niin molemmat välierät kuin Cup-finaalikin. Tällä kertaa viikonlopusta saadaan kiinnostava aloitus ylemmälle loppusarjalle, sillä välieriin osallistuu juuri liigarankingin mukaiset joukkueet 1-4.

Perjantai-illan ensimmäisessä ottelussa kohtaavat viime kauden tuplafinalistit Cocks ja BK-46. Edellisessä Suomen Cup-finaalissa Cocks haki pokaalin Karjaalta 32-28 vierasvoitolla, mutta BK-46 tasoitti tilit keväällä voittamalla puolestaan SM-kultaa Cocksin kotikentältä voitoin 2-3. Tämän kauden kohtaamisissa BK-46 on niskan päällä otteluvoitoin 2-1.

Myöhäisotteluna Riihimäellä nähdään Kamrat-derby Grankullan ja Helsingforsin kilpaillessa finaalipaikasta. IFK:t ovat pelanneet tasaisen kauden, sillä kolme liigaottelun jälkeen voitot ovat tasan 1-1 ja viimeisin peli päättyi tasapeliin. Grani voitti ensin Kalliossa kahdella maalilla 28-30, toisessa pelissä HIFK haki revanssin Luolasta myös kahdella maalilla 20-22 ja kolmas peli runkosarjan lopussa päättyi tasalukemiin 29-29.

Reilun vuosikymmenen aikana HIFK on vieraillut Cup-finaalissa jo kolmeen otteeseen. Kausien 18-19 ja 15-16 loppuottelut päättyivät Cocksin voittoihin, ja kerran Cocksin kaadettuaan HIFK jäi finaalissa kakkoseksi HC Westiä vastaan kaudella 2011-12. Myös GrIFK on katsellut Cocksin mestaruusjuhlia samalla kentällä, kun Gröna jäi kakkoseksi kausien 16-17 ja 17-18 loppuotteluissa.

HIFK on kaukana historiassaan voittanut Suomen Cupin neljä kertaa (1975, 1981, 1984, 1988) ja Grankulla IFK:n ainut mestaruusviiri Cupista on vuodelta 1999.

HANDIS.TV NÄYTTÄÄ KAIKKI SUOMEN CUP-OTTELUT SUORINA LÄHETYKSINÄ

Cupin Final4-turnauksen jokainen ottelu lähetetään suorana Handis.tv-suoratoistopalvelun kautta. Jos olet jo tehnyt kuukausi- tai vuositilauksen HIFK:n liigamatseista, näet Suomen Cupin tunnukset omilla tunnuksilla ilman lisämaksua!

Handis.TV-sivustolta voit Suomen Cupin lisäksi ostaa yksittäisiä SM-Liigan ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin SM-Liigan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk. Voit myös ostaa koko käsipallokauden kaikki lähetykset kertasummalla 69 eur.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle. Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan! Mene osoitteeseen handis.tv/hifk-handball-men/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta.