Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Sjundeå IF  25 – 22 (14-11)
Su 17.12. klo 15:00
Helsingin Urheilutalo

Sunnuntaina pelattiin vuoden 2023 viimeinen kotiottelu Urheilutalolla tasapisteissä olevaa Sjundeå IF:iä vastaan. SIF oli voittanut syksyn kaksi edellistä kamppailua, mutta HIFK oli kuitannut pistemenetykset arvokkailla voittopisteillä Cocksista ja Granista päästen tasoihin siuntiolaisten kanssa.

IFK:n poissaolot olivat tällä kertaa kokeneemmasta päästä, kun pisimpään liigaa pelanneet Kristian Jansson ja André Udd olivat sivussa kokoonpanosta. Siuntiollakin oli pitkä lista poissaolijoita, joten kumpikaan joukkue ei varsinaisesti päässyt niskan päälle täysikuntoisella miehistöllä. HIFK aloitti pelin päättäväisesti, pitäen SIF:in vain yhdessä maalissa reilun 11 minuutin ajan. Avauskympin 4-1 johtoasema pääsi romahtamaan toisella 10-minuuttisella, kun IFK:lle tuomittiin kolme peräkkäistä ulosajoa. SIF juhli ylivoimaansa neljällä peräkkäisellä maalilla, ja 4-5 johdosta vieraat pysyttelivät edellä tilanteeseen 6-8 asti. 20 minuutin kohdalla HIFK teki puolestaan kolme maalia putkeen, ja johdon takaisin tilanteessa 9-8. André Uddin poissaollessa VIktor Grönmark otti vasemman pakin tontin haltuun neljällä maalilla, ja IFK:lla olikin tukevasti tulivoimaa Nicolas Reenpään toimittaessa pallon verkkoon neljä kertaa myös 6 metrin viivalta. Avausjakson viime hetkillä IFK pääsi Jakob Meinanderin maalilla kolmen maalin johtoon, ja aro pysyi kolmessa taukosummeriin asti IFK:n voittaessa ensimmäisen puolituntisen maalein 14-11.

Toisella jaksolla Siuntio keräsi vahvan asenteen oman maalin puolustamiseen. Kentän keskeltä ei ollut mitään asiaa maalintekoon, ja vaikeammat yritykset laidoista jäivät 17 torjuntaa keränneen Mika Malassun käsiin. 10 minuutissa molemmat saivat tehtyä vain 2 maalia kun ero pysyi edelleen kolmessa maalissa 16-13. 40 minuutin jälkeen Siuntio pääsi kunnolla maalien makuun, kun vieraat tasoittivat pelin kolmella nopealla maalilla peräjälkeen. Parhaiten pallo upposi verkkoon Siuntion nuorella laiturilla Jooa Knaapisella, joka teki matsissa yhteensä 7 maalia. SIF piti IFK:n vain 5 maalissa 53 minuuttiin asti, kun Niki Tuominen vei keltavihreät taas johtoon maalein 19-20. Rui Rolo palautti IFK:n edelle kahdella peräkkäisellä maalilla, ja Viktor Grönmark kasvatti johtoa taas kahdella osumalla. Kiireinen SIF menetti pallon helposti seuraavassa hyökkäyksessä, ja tehokkaasti kontrannut Linus Svensson nosti eron jo kolmeen maaliin toiseksi viimeisellä minuutilla. Yhteensä 21 palloa torjunut Martin Börjes napsi tärkeitä koppeja loppuhetkillä, ja lopullisesti pelin ratkaisi Joel Hagström 25-22 maalilla ajassa 59:21.

Tärkeä voitto Siuntiosta varmisti IFK:lle historiallisen saavutuksen vuoden viimeisessä ottelussa – Röda sai katkottua pitkiä tappioputkia kärkijengejä vastaan, ja lopulta viime tipassa tulleen SIF-voiton jälkeen HIFK onnistui kaatamaan jokaisen liigajoukkueen yhden kalenterivuoden aikana. Kahden pisteen etumatka Siuntioon on arvokas etu alkusarjan viimeisillä kierroksilla, kun HIFK pääsee puolustamaan neljättä sijaansa kohti ylempää loppusarjaa ja kotietua pudotuspeleissä.

Jooa Knaapinen SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset