Vuoden 2024 ensimmäinen kotipeli

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Åbo IFK
Ke 17.1.2024 klo 20:00
Helsingin Urheilutalo

Keskiviikkona Kalliossa nähdään vuoden ensimmäinen Kamrat-derby. Åbo IFK:n pukukoppiin laitetaan lämmityskin päälle kiitoksena vieraiden SIF-voitosta, joka helpottaa HIFK:n urakkaa kohti ylempää loppusarjaa. Joukkkueiden aiemmat kaksi keskinäistä peliä päättyivät HIFK-voittoihin, kun Röda kaatoi keltamustat ensin Helsingissä 32-31 ja toisella kertaa Paraisilla lukemin 30-36. HIFK nousi edellisen Dicken voittonsa jälkeen sarjataulukon nelospaikalle nyt kahdella pisteellä SIF:n yläpuolelle, ja kauden avausvoittoaan juuri SIF:istä juhlinut Åbo IFK nousi jaetulle kuutospaikalle tasapistein Dickenin kanssa.

HIFK:n peliesitykset paranivat syksyn kääntyessä talveksi. Syyskauden parhaat tulokset olivat vahva neljän maalin kotivoitto Cocksista, sekä vierashallista haettu voitto myös sarjakakkosta GrIFK:ta vastaan. Joulutauon jälkeen peli ei ollut ihan parhaassa vauhdissa, mutta eka matsi Dickeniä vastaan toi kuitenkin arvokkaat vieraspisteet Pirkkolasta 26-29 voitolla. Tässä vaiheessa 15 ottelua on tuottanut tasan 15 sarjapistettä, kun 7 tappion ja 7 voiton lisäksi tilastoista löytyy yksi tasapeli Dickeniä vastaan. Åbo IFK:lla aurinkoisemmat merkit löytyivät vasta kevätkauden puolelta, sillä kanarialinnut liversivät ensimmäisen voittonsa vasta viime viikonlopun kotipelissä Siuntiota vastaan. Turkulaisten koko pistesaalis on ryöstetty SIF:n pelikassista, sillä Åbolla oli myös tasapeli SIF:iä vastaan syyskaudella. Kolmella pisteellä Åbo on jäänyt taulukon pohjille yhdessä Dickenin kanssa.

15 ottelussa HIFK on heittänyt yhteensä 420 maalia eli tasan 28 per matsi. Omaan päätyyn on uponnut 34 palloa enemmän, ja 454 takaiskulla päästettyjä on 30,3 maalia per ottelu. Åbo on pelannut jo 16 matsia, ja ylsi juuri edellisellä maalillaan 400 tehtyyn. ÅIFK:llakin tehtyjen maalien keskiarvona on tasaluku 25 maalia per ottelu. Päästetyissä maaleissa nuori ÅIFK-joukkue on omilla sataluvuillaam, sillä oma verkko on pölissyt jo 568 kertaa. Sarjapisteiden keräämistä on vaikeuttanut keskimäärin 35,5 päästettyä maalia per ottelu.

Joukkueiden parhaat maalintekijät ovat aivan tasatahdissa. HIFK:n Vladimir Knopinskii on koko sarjan kuudenneksi tehokkain viimeistelijä 71 maalilla, perässään HIFK:n Rui Rolo (70 maalia) ja Åbo IFK:n Wilhelm Hammarberg (70 maalia). Myös Joel Hagström (58) ja Åbon Martin Gristsuk (56) ovat melkein tasoissa tehdyissä maaleissa. HIFK:n Martin Börjes on poiminut palloja 36,5 prosentin tarkkuudella (199 torjuntaa / 545 heittoa) kun eniten Åbo-maalia vartioinut Eero Virtanen on napannut 141 palloa 551 heitosta (25,7 %)

Edelliset 5 ottelua HIFK

13.1.  Dicken – HIFK  26-29 
17.12.  HIFK – SIF  25-22 
13.12.  Cocks – HIFK  40-28 
9.12.  GrIFK – HIFK  20-22 
7.12.  HIFK – BK-46  24-38 

Edelliset 5 ottelua Åbo IFK

13.1.  ÅIFK – SIF  34-30 
20.12.  Cocks – ÅIFK  39-23 
16.12.  ÅIFK – GrIFK  19-32 
13.12.  BK-46 – ÅIFK  50-25 
8.12.  ÅIFK – Dicken  20-25 

HIFK SIIRTYY PAPERITTOMAAN OTTELUTAPAHTUMAAN

Kaikissa HIFK-kotiotteluissa joukkueiden kokoonpanot jaetaan sähköisessä muodossa HIFK-kotisivujen kautta. Näin vältämme turhaa paperinkulutusta katsomossa, digitaalista käsiohjelmaa voit tarkastella oman puhelimen näytöltä.

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan viimeistään pelipäivänä IFK-kotisivuille, kotihallin lipunmyynnistä ja IFK:n sosiaalisen median kanavista löydät QR-koodin ja linkit käsiohjelmaan.

Joukkueiden kokoonpanot
HIFK – ÅIFK

PÄÄSYLIPUT HIFK:N KÄSIPALLO-OTTELUIHIN

Liput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Netissä voit ostaa sähköisen pääsylipun ennakkoon HS-Menokoneen kautta. Maksettu mobiililippu toimitetaan sähköpostiin ja QR-koodi tarkistetaan ovella sisäänkäynnin yhteydessä.

OSTA LIPUT NETISSÄ

Pääsylippujen hinnat:

15 € / AIKUISET
10 € / OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET, LAPSET 7-16 V

OSTA LIPUT

KAUSIKORTTI 90 eur

SM-Liigan kausikortti sisältää kaikki miesten alku- ja loppusarjan kotiottelut (vähintään 11 peliä) sekä kaikki Suomen Cupin kotiottelut. Liigan pudotuspelit ja EHF European Cupin ottelut eivät kuulu kausikorttiin. Kausikorttisi voit lunastaa suoraan lipunmyynnistä kaikissa kotiotteluissa.

HANDIS.TV NÄYTTÄÄ KAIKKI LIIGAOTTELUT SUORINA LÄHETYKSINÄ

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana Handis.tv-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk. Voit myös ostaa koko käsipallokauden kaikki lähetykset kertasummalla 69 eur.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle. Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan! Mene osoitteeseen handis.tv/hifk-handball-men/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta.

KOTIOTTELUT

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunulla  1, 3 tai 8 – pysäkkinä suuntaa antavasti “Urheilutalo”. www.reittiopas.fi

PYSÄKÖINTI

Helsingin Urheilutalolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä. UT:n ympäristössä olevat kadunvarsipaikat (esim. Helsinginkadun tai Kirstinkadun varressa) ovat käytettävissä maksutta viikonloppuina, arkisin klo 9-21 pysäköintimaksu on 2 eur / 1 h.