Kärkijoukkueet tasasivat pisteet

GrIFK – HIFK 18 – 18 (12 – 10)
16.12.2023

Kauniaisten palloiluhalli 

Lukematkin sen jo kertovat: ottelussa oli kovat panokset, ja kumpikin joukkue varjeli omaa maalia kuin emo poikasiaan. Puolustustyöskentely oli huolellista, paikoin jopa eläimellistä taistelua, ja molemmat maalivahdit olivat loistavia. Kääntöpuolena on tietenkin hyökkäyksen takkuaminen, mitä molemmat valmentajat harmittelivat. Summa summarum – vastakkain olivat sarjan kaksi ylivoimaisesti parasta joukkuetta, ja näiden joukkueiden välinen ero on tällä hetkellä hiuksen hienoissa asioissa. Tasatulos lienee varmasti oikeutettu lopputulos tähän saumaan. Viime ottelusta HIFK otti reiluhkon voiton. Silloin tosin GrIFK:n Johanna Hilli, joka oli pääarkkitehtinä eilen, ei pelannut.

Ella Holopainen ja 1000 maalia SM-sarjassa!

Sarjan yksi parhaista pelaajista, viivapelaaja Ella Holopaisella oli sauma rikkoa 1000 maalin rajapyykki, mutta se saanee odottaa ensi vuoteen. Holopaisella on nyt koossa hienot 999 maalia. Holopainen on maalannut viime kausilla urakalla. Tuhannen maalin rajapyykin on HIFK:sta saavuttanut aikaisemmin Sara Jäntti ja GrIFK:sta Johanna Hilli. Lähellä on myös SIF:n Maria Barck. SM-sarjan kaikkien aikojen maalikuningatar on HIFK:n Linda Cainberg, joka paukutti urallaan lähes 2000 maalia. Tarkempia lukemia voi tiedustella tilastoniiloilta.

Sarjassa on pelattu nyt kaksi kierrosta. Alkuvuodesta pelataan runkosarjan päätöskierros. Sen jälkeen neljä parasta jatkaa välieriin. HIFK komeilee sarjataulukon kärjessä 19 pisteellä. GrIFK majailee seuraavana 15 pisteellä, kun se on menettänyt pisteitä HIFK:lle ja Dickenille.

Joulutauon jälkeen HIFK aloittaa urakan Cocksin vieraana 14.1. Ensimmäinen kotiottelu on Dickeniä vastaan to 18.1.