Voitto Siuntiossa – välieräsarja katkolla ke 13.3.

SIF – HIFK 25 – 27
2. välierä
10.3.2024 Siuntio Arena
Voitot HIFK:lle 2-0

HIFK selvitti toisen ottelupallon välieräsarjassa Sjundeå IF:ää vastaan lukemin 25-27. Helpolla ei voitto tullut, sillä HIFK sai taistella voitosta lähes koko 60 minuuttia.

Ensimmäinen välieräottelu HIFK:n kotihallissa päättyi HIFK:n 30-22 voittoon. Helpolla ei tullut sekään, vaikka ero lopulta kasvoikin selväksi. Runkosarjassa HIFK vei kaikki kolme kamppailua yli 10 maalin erolla, mutta ennen välieräsarjan alkua HIFK:n päävalmentaja Rosti Grinishin varoitti lähtemästä ottelusarjaan takki auki. Se oli fiksua, sillä SIF taisteli tosissaan.

Ensimmäinen puoliaika mentiin tasatahtia. HIFK otti komennon alussa, mutta SIF roikkui perässä ja tuli puoliajalle tasoihin. Toisella puoliajalla kuuden minuutin kohdalla HIFK riisti puolustuksessa pallon ja repi kolmen maalin kaulan nopeilla vastahyökkäyksillä. SIF tuli kuitenkin tasoihin 11. minuutin kohdalla, jolloin IFK otti aikalisän.

Konkarimaalivahti Annika Lindlöf vartioi maalia toisella puoliajalla.

Ajassa 51-58 minuuttia HIFK oli pitkään yhden maalin johdossa. Molemmilla oli maalipaikkoja, mutta heitot kilpistyivät puolustusmuuriin, maalivahteihin tai tolppiin. Ajassa 57.50 Kira Härkönen vei HIFK:n ylivoimalla kahden maalin johtoon. SIF ei enää tämän jälkeen saanut kunnon yritystä maalia kohti.

Yleensä HIFK on joutunut keskittymään pysäyttämään Medeleine Lindholmin heitot. Tässä välieräsarjassa vasen takaheittäjä Nea Puijola on ollut hirmuvireessä. Numero 8 Puijola on iskenyt sarjassa jo 16 maalia IFK:n verkkoon.

Finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa. HIFK:lla on mahdollisuus ratkaista finaalipaikka keskiviikkona 13.3. Helsingin Urheilutalossa. Ottelu alkaa klo 20.00.