Käsipallon SM-Liiga
Ylempi loppusarja
BK-46 – HIFK  40 – 27 (19-12)
La 9.3. klo 16:00 Karjaan palloiluhalli

Kauden viimeisessä sarjamatsissa IFK:lla oli edessä matka haasteelliseen Karjaan halliin. Suurin haaste ei välttämättä ole halli, vaan joukkue joka siellä pelaa, sillä BK-46 oli voittanut kauden kaikki 5 aiempaa kohtaamista riippumatta siitä, pelattiinko ottelu Karjaalla, Helsingissä tai Riihimäellä.

Loppusarjan päätöskierroksella kummallakaan joukkueella ei ollut panosta pelistä, vaan molempien sijoitukset olivat jo varmistuneet aiempien matsien jälkeen. Joukkueet pelasivat silti täydellä vauhdilla ja normaalilla kokoonpanolla, ainoa poissaolo oli BK-46:n maalivahti Mikael Heinonen. HIFK sai nauttia johtoasemasta silmänräpäyksen verran avausmaalin jälkeen, mutta BK tasoitti pelin jo samalla minuutilla ja meni seuraavalla kahden maalin johtoon. IFK:n hyökkäys oli hyvin hereillä matsin alusta, ja 8 minuutin kohdalla ero oli yhdessä maalissa 6-5. BK:n vahvasti pelannut keskuspuolustus pysäytti IFK:n yritykset viivalta, mutta Viktor Grönmark esitteli tehojaan tällä kertaa takamiehenä, missä tilaa oli enemmän. Toisella 10-minuuttisella BK-46 sai nostettua etumatkansa kolmeen maaliin, käyttäen kovinta asettaan eli vastustamattoman nopeita vastahyökkäyksiä. Aina kun IFK menetti kontrollin pallosta, oli joku BK-hyökkääjä jo tempaissut vastaiskuun selän taakse. Ensimmäisen puoliajan lopulla IFK:n jalka ei enää liikkunut samaan tahtiin, ja BK:n nopeat kontrat tekivät vielä pahempaa jälkeä. Ero kasvoi tasaisesti viiteen maaliin, ja lopulta juuri ennen taukoa Robin Sjöman kasvatti välimatkan jo seitsemään maaliin 19-12.

Puoliajan jälkeen BK-46 iski jälleen kaasun pohjaan, ja repäisi nopeat hyökkäykset aina pallon saatuaan. Grönmarkin 24-15 kavennuksen jälkeen kotijoukkue iski tyrmäävät kuusi peräkkäistä maalia vain kolmessa minuutissa. Pienimmillään maalien välinen ero oli vain 10 sekuntia, kun BK pääsi varastamaan pallon huolimattomasta keskialoituksesta. 30-15 tilanteessa karjaalaisten avauskentällinen siirtyi penkille, ja ottelun tempo rauhoittui loppuvihellyksen odotteluun. IFK:n kokoonpanossa oli tällä kertaa vain 10 kenttäpelaajaa, joista 9 merkittiin maalintekijöiksi Kristian Janssonin keskittyessä vain syöttämiseen. BK:n puolelta löytyi 10 eri maalintekijää, vaikka Nico Rönnberg jäi matsissa nollille. Vaarallisimmat raitapaidat olivat vauhdikkaat laitapelaajat Sebastian Säkkinen ja Miska Henriksson, jotka molemmat juoksivat pallon maaliin 10 kertaa. 15 maalin takaa-ajo ei juuri herättänyt taistelua IFK:ssa, vaan BK-46 sai helposti pidettyä pelin hallussa ottaen kauden kuudennen voittonsa IFK:sta, jälleen 13 maalin erolla.

Loppusarjan voittanut BK-46 ansaitsi lepovuoron puolivälieristä jatkaen suoraan välieriin Cocksin kanssa. HIFK:n nelossija tarkoittaa, että puolivälierissä vastaan tulee alemman loppusarjan ykkönen Dicken.

Sebastian Säkkinen BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset