Puolivälierät HIFK – Dicken

Käsipallon SM-Liiga
Puolivälierät

HIFK – Dicken To 21.3. klo 19:30
Dicken – HIFK Su 24.3. klo 16:20
HIFK – Dicken Ke 27.3. klo 20:00
Paras kolmesta – kahdella voitolla välieriin

OSTA LIPUT

Käsipallokausi 2023-24 on edennyt pudotuspeleihin asti, ja puolivälierät aloitetaan jälleen Stadin sisäisesti otteluparilla HIFK-Dicken. Alkutilanne on täsmälleen sama kuin viime keväänä, mutta toivottavasti tällä kerralla lopputuloksena nähdään jotain muuta kuin Dickenin voittoputki. Puolivälieräsarjaa on tällä kaudella lyhennetty kolmeen peliin. Tämän pitäisi jättää hieman enemmän voimia hihaan jatkoon päässeille joukkueille, kun ne kohtaavat välierissä levänneet vastustajat runkosarjan kärkipaikoilta.

HIFK:n liigakausi alkoi melko tahmeasti, kun ensimmäinen sarjakierros toi vain neljä pistettä Dicken- ja ÅIFK-voitoilla. Pelikunto oli parhaimmillaan toisen kolmanneksen aikana, kun HIFK nappasi voitot Cocksia ja GrIFK:ta vastaan keräten kuuden ottelun kierrokselta yhteensä 7 sarjapistettä. Tammikuussa alkusarjan viimeisellä kolmanneksella rasitus alkoi hieman näkyä pelaajien kestävyydessä, mutta nämäkin pelit toivat 7 pistettä nostaen koko kauden pistemäärän 18 pinnaan 18 ottelusta. HIFK oli suurimman osan alkusarjasta sijalla viisi Sjundeå IF:n takana, ja sijoitukseen vaikutti suuresti SIF:n kaksi peräkkäistä voittoa kauden ensimmäisissä kohtaamisissa. Siuntion runkosarja kuitenkin päättyi romahdukseen, kun SIF saavutti vain yhden voiton 9 viimeisestä pelistään, ja jäi lopulta alempaan loppusarjaan neljä pistettä HIFK:n takana. IFK ylsi toista kertaa putkeen neljän parhaan joukkoon ylempään loppusarjaan, samoin kuin viime keväänä. Kolme ensimmäistä peliä pitivät IFK:n vielä nollilla, mutta hieno 43-34 kotivoitto Cocksista nosti vielä panosta muiden pelien mentyä sopivasti ristiin. IFK:lla oli hetken aikaa teoreettinen mahdollisuus jopa kakkossijaan, mutta nousutoiveet napsahtivat rikki heti Granin otettua toisen voittonsa IFK:sta loppusarjassa. Nelospaikalta HIFK saa kohdata alemman loppusarjan voittajan eli Dickenin.

Dickenin liigakausi alkoi vielä heikommilla tuloksilla. Joukkue saavutti kauden ensimmäisen voiton vasta 10. ottelussaan, ja kurinpitopäätöksen takia Dicken oli osan kaudesta jopa miinuspisteillä. Runkosarjassa Dicken onnistui kaatamaan vain Åbo IFK:n kolme kertaa ja sijoittui kuudenneksi 7 pisteellä. Dicken kuitenkin käytti kauden vastoinkäymiset kehittymiseen, ja loppusarjassa joukkue ei hävinnyt yhtäkään ottelua Siuntiota ja ÅIFK:ta vastaan. HIFK ja Dicken kohtasivat runkosarjassa kolme kertaa, ja IFK keräsi kahdella voitolla suurimman osan sarjapisteistä 5-1. Ensimmäinen tapaaminen Pirkkolassa päättyi IFK:n 28-30 vierasvoittoon, Kalliossa pisteet jaettiin tasalukemilla 27-27 ja kolmas peli Pirkkolassa meni taas IFK:lle maalein 26-29. Viime vuoden puolivälierissä HIFK ja Dicken kohtasivat samoilta sijoituksilta, mutta Dicken hoiti ottelusarjan hurjalla voitontahdolla suoraan kolmessa pelissä voitoin 0-3.

Muutoksia kokeneen Dicken-hyökkäyksen paras ase tällä kaudella on ollut maalipörssin kärkisijoillakin käynyt Benjamin Peitsaro. Joukkuetta kannatellut Peitsaro on 22 pelissä upottanut 168 maalia, joka on yli 100 osumaa enemmän kuin Dickenin kakkosviimeistelijällä Roni Syrjälällä (64 maalia). Runkosarjassa Dicken heitti 443 maalia, joka oli liigan vaisuin lukema. HIFK-hyökkäys saavutti 505 maalia, jolla Röda sijoittui neljänneksi. Yhteisen runkosarjan 18 pelissä IFK päästi 550 takaiskua, ja Dickenin maaliin heitettiin 530 palloa.

Puolivälierien ensimmäinen ottelu pelataan Kalliossa torstaina 21.3. Lyhennettynä sarja on katkolla jo toisessa pelissä Pirkkolassa, ja tarvittaessa homma pistetään purkkiin viimeistään kolmannessa ottelussa Urheilutalolla keskiviikkona 27.3.

HANDIS.TV NÄYTTÄÄ KAIKKI LIIGAOTTELUT SUORINA LÄHETYKSINÄ

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana Handis.tv-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 7,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 12,90 eur / kk. Voit myös ostaa koko käsipallokauden kaikki lähetykset kertasummalla 69 eur.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle. Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan! Mene osoitteeseen handis.tv/hifk-handball-men/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta.