FINAALIIN!!!

HIFK – SIF 47 – 29 (16 – 6)
3. välierä
13.3.2024 Helsingin Urheilutalo

HIFK loppuotteluihin voitoin 3 – 0

 

HIFK pelaa naisten käsipallon loppuotteluissa kahden vuoden tauon jälkeen!

HIFK eteni naisten käsipallon loppuotteluihin kaatamalla Sjundeå IF:n suurinumeroisesti 47-29. Ensimmäisessä välierässä SIF laittoi kunnolla kampoihin, mutta hävisi 8 maalilla. Toisessa se sai kirmailla kotikentällään ja taisteli tosissaan voitosta. HIFK kuitenkin oli lopussa vahvempi ja puristi voiton kahden maalin turvin. HIFK oli toki tehnyt kotiläksynsä, mutta SIF:n selkäranka lienee jo katkennut Helsinkiin tultaessa.

HIFK:n ja SIF:n välisessä ottelussa tehtailtiin urakalla maaleja puolin ja toisin. Maaliennätys 47 ei kuitenkaan ollut. HIFK:lla oli kaikenkaikkiaan 13 maalintekijää, ja se kertoo vapautuneesta pelistä ja materiaalin laajuudesta. Tällä kertaa eniten häkkejä tehtaili Isabel Larsson. Myös puolustuksen erikoisnainen Anni Kaikko onnistui hyvin molempiin suuntiin. Maalissa torjui kokenut Annika Lindlöf.

HIFK painaa laajalla rintamalla ja nakuttaa tulosta vastuksesta huolimatta. Pahin vastustaja taitaa olla he itse. Päävalmentaja Rosti Grinishin muistutti, että vaikka voitto näytti helpolta, vielä on parannettavaa.

Finaalivastuskin saatiin selville 16.3. GrIFK pelaa finaalissa toista vuotta peräkkäin. Viime vuonna se juhli mestaruutta. Vaihtuuko mestari tänä vuonna? HIFK nähtiin loppuotteluissa viimeksi keväällä 2021. Silloin joukkue taipui finaalisarjassa Dickenille. Kaksi edellistä kautta ovat päättyneet pronssijuhliin. Mestaruutta HIFK juhli viimeksi 2019. Keväällä 2020 ei pelattu koronan vuoksi, ja edelliset vuodet kultaa ovat päässeet maistamaan Dicken ja GrIFK.

Tällä kaudella HIFK palasi mestarivalmentaja Grinishinin alaisuuteen. Se on näkynyt kurinalaisuutena ja järjestelmällisyytenä.

Loppuottelusarja alkaa ma 15.4. HIFK:n kotiottelulla. Se saa kotiedun finaaleihin, sillä se voitti runkosarjan.

Kaksi edellistä kautta ovat päättyneet pronssijuhliin.