HIFK – Dicken  27 – 28 (12-14)
To 21.3. klo 19:30
Helsingin Urheilutalo

Voitot  0 – 1

Helsingin sisäinen pudotuspelikamppailu käynnistyi torstaina IFK:n kohdatessa kotonaan Dickenin. Kauden aiemmista keskinäisistä peleistä HIFK oli kerännyt kolme voittoa ja yhden tasurin, kun Dicken oli yhä ilman derby-voittoa tältä kaudelta.

Torstain peli aloitettiin tiiviillä puolustuksella molempien taistellessa vahvasti hyökkäysten pysäyttämisessä. Avausvitosella nähtiin vain kolme maalia Dickenin päästyä 1-2 johtoon. Vierasjoukkue puolusti aivan sääntöjen rajalla, ja Dicken saikin kaksi nopeaa ulosajoa avauskympillä. IFK ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa, vaan ainoat maalit saatiin kahdesta 7m tuomiosta. Ensimmäisen pelitilannemaalin IFK sai tehtyä vasta 12 minuutin kohdalla, Bogdan Klepan aloitettua ottelun tarkoilla torjunnoilla. Dickenin hyökkäyksellä tehot löytyivät paremmin, ja koko avauskuusikko ehti tehdä maalit vuorollaan vieraiden päästyä 2-6 johtoon. Ero pysyi neljässä maalissa toisen 10-minuuttisen loppuun asti, mutta jakson lopulla IFK alkoi päästä eroon kipsistään. Vaihdosta tullut Vili Leppänen kiersi Dicken-puolustajia kovalla vauhdilla, aiheuttaen tekopaikkoja sekä rikkeitä. 20 minuutin kohdalla kookas Serhii Dubovyk tuomittiin jo toistamiseen jäähylle, ja seuranneesta rankkarista Knopinskii upotti jo viidennen maalinsa tilanteessa 7-10. Tiiviisti yhteen pelannut Dicken-puolustus vuoti vain oikeasta reunastaan, sillä IFK:n 8 ensimmäisestä maalista Knopinskii oli viimeistellyt kuusi osumaa. 25 minuutin kohdalla IFK pääsi jo yhden maalin tuntumaan Vili Leppäsen kavennusmaaleilla, mutta ei vielä ehtinyt tasoittamaan. Dicken päätti jakson Peitsaron neljännellä maalilla, ja vieraat pääsivät koppiin 2 maalin johdossa 12-14.

Toisella jaksolla IFK:lla oli jälleen hieman käynnistymisvaikeuksia. Ensimmäiset 9 minuuttia tuottivat vain neljä maalia, samalla kun Dicken onnistui nostamaan johdon uudestaan viiteen maaliin 16-21. Vieraiden viimeistely toimi tarkemmin kuin IFK:lla, melkein joka heiton löytäessä maaliverkkoon. Jakson puolivälissä HIFK viimein löysi tehoja omaan peliinsä, ja viiden maalin takaa-ajo kutistui kuudessa minuutissa vain yhteen maaliin 23-24 Knopinskiin jatkaessa maalitehtailua. Dicken ei päästänyt IFK:ta rinnalle, ja 52 min kohdalla tilanteessa 24-26 Nicolas Reenpäälle tuomittu ulosajo tarjosi ratkaisua sinipaidoille. Vahvasti taistellut HIFK puolusti Dicken-ylivoiman nollille, ja Viktor Grönmark nosti IFK:n tasoihin kahdella peräkkäisellä maalilla. Rasitus vaikutti Dickenin tarkkuuteen, sillä loppuhetkillä vieraat epäonnistuivat kuudessa peräkkäisessä hyökkäyksessä. IFK nousi ensimmäistä kertaa johtoon 57 minuutin kohdalla, kun Vladimir Knopinskii heitti jo 11. maalinsa vieden IFK:n edelle lukemissa 27-26. Viimeisissä hyökkäyksissä IFK ei saanut lyötyä naulaa arkkuun, vaan hukkasi ratkaisupaikat syöttövirheeseen ja ohiheittoon. Dicken sai pelin tasoihin ajassa 58:41, ja pitkän hyökkäyksen jälkeen ratkaisi ensimmäisen pelin voiton Serhii Dubovykin tarkalla pommilla vain kaksi sekuntia ennen loppusummeria.

Arvokkaalla vierasvoitolla Dicken otti ratkaisun omiin käsiinsä Pirkkolassa pelattavaan toiseen puolivälierään. HIFK:n on saavutettava voitto ensin vieraskentällä, ja tämän jälkeen edessä on uusi pakkovoitto Kalliossa pelattavassa ratkaisevassa kolmannessa ottelussa. Dickenin vahvuutena ekassa pelissä oli yhtenäinen taistelutahto puolustuksessa sekä tarkat heitot tekopaikoissa. IFK:n veskareille annettiin vain 7 torjuntaa, kun taas Bogdan Klepa pääsi heittojen eteen 17 kertaa. HIFK tarvitsee voittoon lisää kärsivällisyyttä, uhkana sunnuntaina on hermostuneisuus ja paineiden hallinta. Tärkeä toinen matsi Pirkkolassa alkaa klo 16:20 ja kausi jatkuu vain IFK-voitolla

Viktor Grönmark HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset