Dicken – HIFK  24 – 23 (12-12)
Su 24.3. klo 16:20
Pirkkolan palloiluhalli

Dicken välieriin voitoin 0-2.

Puolivälierien toinen ottelu käytiin sunnuntaina Pirkkolassa. Alemman loppusarjan voittanut Dicken onnistui nappaamaan kotiedun itselleen voittamalla avausottelun Kalliossa viimeisen sekunnin ratkaisumaalilla.

Toisessa pelissä IFK oli siis pakkovoiton edessä jatkaakseen kautta edes kolmanteen ja ratkaisevaan otteluun. Tällä kertaa IFK aloitti pelin vahvalla asenteella ja terävällä puolustuksella. Ensimmäisen 10 minuutin aikana Dicken pääsi maalintekoon vain kahdesti, samalla kun HIFK pääsi kolmen maalin etumatkalle 2-5. Sunnuntaina molempien jengien maalivahdit pelasivat terävästi, ja Martin Börjes nappasi varsinkin alussa suurimman osan Dickenin yrityksistä. HIFK pysytteli 4-7 johdossa jakson puoliväliin asti, mutta Dicken onnistui kaventamaan kahdella kun IFK ei saanut palloa maaliin 5 minuutin jaksolla. Joacim Broman nosti Dickenin tasoihin 25. minuutilla, ja jakson loppuhetkillä Dicken pääsi johtoonkin. Armi Pärt vei isännät 12-11 johtoon vain viisi sekuntia ennen taukosummeria, mutta tilanteesta tuomittiin vielä ulosajo Viktor Grönmarkille. HIFK käytti pelikellon pysäytyksen hyödykseen, ja André Udd onnistuikin yllättämään Bogdan Klepan kaukovedolla keskiympyrän takaa ajassa 29:59.

Toisen jakson alussa Dicken sai aloitteen kahdella peräkkäisellä maalillaan. Viktor Grönmarkin maalin jälkeen Dickenin Serhii Dubovyk lähetettiin toiselle jäähylleen Timmy Thorin seuraksi, mutta 5-4 ylivoima päättyi silti ilman maalivahtia pelanneen Dickenin maaliin. Dickenin vaihtopenkki erehtyi laittamaan liikaa pelaajia kentälle maalivahtia vaihtaessaan, ja toimitsijapöydän ansiosta joukkueelle puhallettiin harvinainen 3-vastaan-6 alivoima. IFK:n 15-14 kavennukseen jälkeen tilannetta tasoitettiin normaaliin tapaan IFK-ulosajolla. André Uddin jäähyn päälle tuomittiin vielä 7m-heitto ja Dicken pääsi uudelleen kahden maalin johtoon 16-14.  Nyt puolestaan Dickenille löydettiin uusi ulosajo, ja HIFK pääsi ylivoimalla tasoittamaan pelin tilanteeseen 16-16. Toisen jakson puolivälissä Martin Börjes pysäytti kaksi peräkkäistä Dicken-hyökkäystä ja HIFK nousi 18-19 johtoon. IFK pysyikin edellä viimeiselle 10-minuuttiselle asti, mutta loppusuoran alkaessa Dicken onnistui maalinteossa kolme kertaa putkeen siirtyen 22-20 johtoon. Nyt oli Klepan vuoro nollata IFK:n hyökkäykset melkein 9 minuutin ajaksi, kunnes Rui Rolo toi Rödan jälleen yhden maalin päähän. IFK yritti loppuhetkillä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta syötönkatkon jälkeen Rolon oli pakko rikkoa Bromania ja katsoa matsin loppuhetket jäähyltä. Ensimmäisen kohtaamisen ratkaissut Serhii Dubovyk vei tälläkin kertaa Dickenin ratkaisevaan 23-21 johtoon, eikä IFK enää ehtinyt tasoittaa peliä. Vili Leppänen kavensi matsin kolmannella maalillaan, mutta viimeisen minuutin alussa Armi Pärt nosti Dickenin uudestaan kahden maalin päähän. IFK onnistui vielä yhden kerran riistämään pallon aikaa pelanneelta Dickeniltä, mutta Grönmarkin kavennus tuli vain muutama sekunti ennen kauden päättymistä.

Dicken sai uusittua viime kauden tempun, ja pyyhkäisi IFK:n kesälomille suoraan kahdessa pelissä. Runkosarjan aikana HIFK oli niukasti parempi keskinäisissä peleissä, mutta raskaat kuusi peliä ylemmässä loppusarjassa vei voimia tärkeistä ratkaisupeleistä. Dicken ei kokenut yhtään tappiota alemman loppusarjan neljässä pelissään, ja pääsi jatkamaan voittoputkeaan hyvällä energialla IFK:ta vastaan. Dicken esitti terävämpää voitontahtoa molemmissa peleissä, ja kurinalaisella pelillä otti kauden kaksi ensimmäistä voittoa IFK:sta silloin kun tulokset merkitsivät eniten. Voitoin 2-0 Dicken jatkaa kauttaan välierissä runkosarjan voittajaa BK-46:tta vastaan, HIFK;n kohtalona oli jälleen lopettaa kausi sijalle viisi ilman yhtään voittoa pudotuspeleissä.

Serhii Dubovyk Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset