Tuplapäivän huipennuksena HIFK-ÅIFK

Naisten SM-sarja
HIFK – Sjundeå IF
La 7.10. klo 14:00
Helsingin Urheilutalo

Miesten SM-Liiga
HIFK – Åbo IFK
La 7.10. klo 17:15
Helsingin Urheilutalo

Lauantaina Urheilutalolla on katettuna kahden annoksen käsipallopäivä. Matsit aloitetaan naisten SM-sarjan ottelulla HIFK – SIF klo 14:00, ja toisessa kattauksessa klo 17:15 nähdään miesten SM-Liigan Kamrat-derby HIFK – Åbo IFK. Molemmat IFK:t saivat tällä viikolla pistetilinsä avattua, HIFK:n saatua kauden ensimmäisen voiton Dickenistä ja Åbo IFK:n noustua viime sekunneilla 32-32 tasapeliin Siuntiota vastaan. Kumpikin joukkue on ajanut voimakkaasti omia kasvatteja mukaan liigamiehistöön, sillä erolla että HIFK:ssa nuoret tulivat pikkuhiljaa mukaan jo viime kauden liigapeleihin. Åbossa omavaraisuus on tänä vuonna huipussaan, mutta monet omista pelaajista pelaavat vasta ensimmäisiä otteluitaan liigassa. Viime kaudella HIFK keräsi kolmesta liigapelistä sarjapisteet 5-1, kun kotipelit Kalliossa päättyivät 10 maalin voittoihin 32-22 ja 35-25, Åbon väännettyä Samppalinnassa 31-31 tasurin.

Åbon otteluohjelmaan on tähän mennessä mahtunut jo neljä liigapeliä. Joukkue aloitti liigan kolmen matsin tappioputkella viime kauden mitalikolmikkoa BK-46:tta (43-23), GrIFK:ta (25-30) ja Cocksia (39-26) vastaan. Keskiviikon kotipelissä Siuntiota vastaan SIF kävi suurimmillaan neljän maalin johdossa vielä 53 minuutin kohdalla, mutta ÅIFK nousi kovalla taistelutahdolla tasapeliin kirien lukemat tasoihin 32-32 viime hetken rankkarimaalilla. HIFK:n ensimmäiset ottelut liigassa olivat Cocksia ja SIF:iä vastaan. Cocksia pidettiin alunperinkin vaarallisena vastustajana, ja 35-39 tappio Riihimäellä ei jäänyt kauden huonoimmaksi otteluksi. Kotiavaus Kalliossa pelattiin yhtä avoin ovin kuin Cocksia vastaan, ja nyt SIF reputti 35 palloa IFK-maaliin Rödan jäädessä vain 31 osumaan. Avausvoiton HIFK kävi hakemassa Pirkkolasta, kun Stadin derby ratkesi aivan loppuminuuteilla IFK:n 28-30 voitoksi.

Kolmen pelin jälkeen HIFK on heittänyt 96 maalia (ka. 32 maalia per ottelu) ja kärsinyt yhteensä 102 takaiskua omiin (ka. 34 / ott.) ÅIFK on neljässä pelissään tehnyt 106 maalia (ka. 26,5 / ott.) ja päästänyt 144 maalia (ka. 36 / ott.) Kummallakin IFK:lla on siis hieman kiristettävää puolustuspelissään. Maalinteossa HIFK:ta on tähän asti kannatellut Vladimir Knopinskii 29 maalilla, mutta saa toivottavasti pian seuraa maalipörssin kärkeen kun alavartalovammastaan toipunut Rui Rolo upotti ensimmäisessä liigamatsissaan jo 9 maalia kerralla. Åbossa joukkueen maaliteko on jakaantunut tasaisesti kolmikolle Gristsuk-Hammarberg-Sjöholm. Virosta Turkuun saapunut Martin Gristsuk on neljässä pelissä osunut 20 kertaa, Wilhelm Hammarbergillä on 19 osumaa ja William Sjöholm on ehtinyt 18 maaliin.

HIFK SIIRTYY PAPERITTOMAAN OTTELUTAPAHTUMAAN

Kaikissa HIFK-kotiotteluissa joukkueiden kokoonpanot jaetaan sähköisessä muodossa HIFK-kotisivujen kautta. Näin vältämme turhaa paperinkulutusta katsomossa, digitaalista käsiohjelmaa voit tarkastella oman puhelimen näytöltä.

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan viimeistään pelipäivänä IFK-kotisivuille, kotihallin lipunmyynnistä ja IFK:n sosiaalisen median kanavista löydät QR-koodin ja linkit käsiohjelmaan.

Joukkueiden kokoonpanot
HIFK – ÅIFK

PÄÄSYLIPUT HIFK:N KÄSIPALLO-OTTELUIHIN

Liput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Netissä voit ostaa sähköisen pääsylipun ennakkoon HS-Menokoneen kautta. Maksettu mobiililippu toimitetaan sähköpostiin ja QR-koodi tarkistetaan ovella sisäänkäynnin yhteydessä.

OSTA LIPUT NETISSÄ

Pääsylippujen hinnat:

15 € / AIKUISET
10 € / OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET, LAPSET 7-16 V

OSTA LIPUT

KAUSIKORTTI 120 eur

SM-Liigan kausikortti sisältää kaikki miesten alku- ja loppusarjan kotiottelut (vähintään 11 peliä) sekä kaikki Suomen Cupin kotiottelut. Liigan pudotuspelit ja EHF European Cupin ottelut eivät kuulu kausikorttiin. Kausikorttisi voit lunastaa suoraan lipunmyynnistä kaikissa kotiotteluissa.

HANDIS.TV NÄYTTÄÄ KAIKKI LIIGAOTTELUT SUORINA LÄHETYKSINÄ

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana Handis.tv-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk. Voit myös ostaa koko käsipallokauden kaikki lähetykset kertasummalla 69 eur.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle. Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan! Mene osoitteeseen handis.tv/hifk-handball-men/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta.

KOTIOTTELUT

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunulla  1, 3 tai 8 – pysäkkinä suuntaa antavasti “Urheilutalo”. www.reittiopas.fi

PYSÄKÖINTI

Helsingin Urheilutalolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä. UT:n ympäristössä olevat kadunvarsipaikat (esim. Helsinginkadun tai Kirstinkadun varressa) ovat käytettävissä maksutta viikonloppuina, arkisin klo 9-21 pysäköintimaksu on 2 eur / 1 h.

HIFK KÄSIPALLON FANITUOTTEET NYT MYYNNISSÄ

Valikoima HIFK Käsipallon fanituotteita nyt myynnissä Helsingin Urheilutalolla IFK:n liigaotteluiden yhteydessä. Hanki itsellesi muodikkaan punaista väriä juomapulloina, tuubihuivina, tai tummemmassa sävyssä HIFK-pipona. Syksyn myydyimpänä tuotteena nyt saatavilla HIFK-urheilusukat hintaan 15 eur / 3 paria, koot  33-50.