Käsipallon SM-Liiga
Dicken – HIFK  28 – 30 (15-14)
Ti 3.10. klo 19:30
Pirkkolan palloiluhalli

Tiistaina SM-Liigan kolmannella kierroksella pelattiin syksyn ensimmäinen paikalliskohtaaminen Pirkkolassa. Kumpikin joukkue oli aloittanut sarjan kahdella tappiolla. Molempien jengien kausi käynnistyi Cocksia ja Sjundeå IF:iä vastaan, mutta pistetili pysyi kummallakin nollilla. IFK pelasi kerrankin täydellä kokoonpanolla, kun parin toipilaan lisäksi myös maanpuolustaja Viktor Grönmark sai pukeutua valkoiseen univormuun. Vain Linus Svensson oli yhä sivussa edellisessä SIF-pelissä kärsityn aivotärähdyksen vuoksi.

Peli oli tasaista heti alkuhetkistä alkaen, ja yhden maalin erolla johto vaihtui monta kertaa joukkueelta toiselle. Vartin kohdalla IFK oli 6-7 johdossa, kun matsin ensimmäinen ulosajo tuomittiin Oskari Suopajärvelle. Alivoiman alussa Kristian Jansson vei IFK:n kahden maalin johtoon 6-8, mutta lopulta Dicken löysi ratkaisupaikat miesylivoimalla. Kotijoukkue heitti reilussa kahdessa minuutissa neljä peräkkäistä maalia ja nousi 10-8 johtoon. Benjamin Peitsaron kärsiessä ottelun ensimmäistä Dicken-ulosajoa pääsi IFK uudestaan edelle, kunnes avausjakson viimeisellä minuutilla lauttasaarelaiset heittivät kaksi maalia putkeen ja pääsivät aloittamaan puoliajan yhden maalin edulla tilanteessa 15-14.

Toisen jakson alkuhetkillä tauosta ei näyttänyt juuri olleen apua. Molemmat joukkueet tekivät paljon huolimattomuusvirheitä, ja neljässä minuutissa vain Vladimir Knopinskii onnistui saamaan pallon verkkoon. EHF-Cupin ottelussa loukkaantunut Rui Rolo sai pelata ensimmäiset minuuttinsa tämän kauden liigassa, ja ketsuppipullo aukesikin ilman rajumpaa ravistelua.  Vieraiden peliä vaikeutti kolme peräkkäistä ulosajoa, joiden aikana Dicken otti matsin haltuunsa. Tilanteesta 16-16 ylivoimalla pelannut Dicken repäisi neljän maalin johtoaseman 21-17, ja sai pidettyä eron neljässä maalissa 45 minuuttiin asti.

Viimeisen kympin alkaessa Rui Rolo teki kolme peräkkäistä maalia ja nosti IFK:n uudestaan rinnalle tilanteessa 25-25 kun peliaikaa oli jäljellä vielä 7 minuuttia. Rolon yhdeksäs osuma vei IFK:n 27-28 johtoon, ja 1,5 minuuttia ennen loppua Knopinskii pakotti pallon Dicken-verkkoon lisäten johdon kahteen maaliin. Ottelun viimeisellä minuutilla Viljo Ukkonen oli lähellä ratkaisua, kun Viljo salamoi torjunnan matsin parhaan viimeistelijän Benjamin Peitsaron rankkarista. Pallo kuitenkin pomppi takaisin Peitsaron ulottuville, ja Dicken kavensi tilanteeksi 28-29. Viimeiset 37 sekuntia meni IFK:n pitkään hyökkäysvuoroon, ja tärkeään aikalisään, jolla saatiin sovittua tehokkaat kuviot ratkaisua varten. Lopulta Joel Hagströmin läpiajo tuotti IFK:lle tärkeän voittomaalin ajassa 59:57 ja HIFK sai tuulettaa helpottuneena avausvoittoaan liigassa.

Martin Börjes HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset