Ylempi loppusarja
HIFK – Cocks  43 – 34 (18-18)
La 2.3. klo 17:00
Helsingin Urheilutalo

Loppusarjan jälkimmäinen puolisko aloitettiin nyt kotimatsilla Riihimäen Cocksia vastaan. Cocks oli ottanut täydet pisteet kotimatsistaan viikko sitten maalein 36-28. Loppusarjassa Cocks oli kahden voiton ja alkupisteiden avulla kerännyt viisi pistettä, kun IFK oli kolmen tappion jälkeen nollissa sijalla neljä.

Lauantain matsissa Cocks aloitti maalinteon ja nopean IFK-ulosajon turvin pysytteli johdossa ottelun ensiminuutit. Tilanteessa 2-3 HIFK iski päättäväisesti neljä maalia putkeen ja nousi 6-3 johtoon Martin Börjesin torjuttua kolme peräkkäistä Cocks-hyökkäystä. Vauhdikkaassa ottelussa maaleja syntyi runsaasti molempiin päätyihin, vaikka maalivahdit Börjes ja Shitsko esittivät myös runsaasti taidokkaita torjuntoja. 11 minuutin kohdalla HIFK oli edelleen kolmen maalin johdossa 9-6, mutta Cocks-aikalisän jälkeen vieraat nousivat tasoihin kolmella peräkkäisellä osumalla. IFK:n Oskari Suopajärvi lähetettiin jäähylle Cocksin 10-10 tasoituksen jälkeen, ja nyt vierasjoukkue pääsi taas edelle Vitali Shitskon heittäessä maalin tyhjään IFK-verkkoon. Loput avausjaksosta maaleja tehtiin tasaisesti, Pavel Dudan johtaessa Cocks-hyökkäyksiä ja Joel Hagströmin kiertäessä vauhdikkaasti Cocksin puolustajia. Yhden maalin johto kääntyi aivan loppuhetkillä Cocksin johdoksi, mutta vahvan ottelun pelannut Viktor Grönmark tasoitti pelin 18-18 juuri ennen taukoa.

Toisen puoliajan alussa HIFK iski kaksi nopeaa avausmaalia, mutta Cocks pääsi kuittaamaan tilanteen yhtä nopeasti. Lisäetua saadakseen HIFK käytti hyökkäyksissä 7 kenttäpelaajaa, mutta Cocks-vahti Vitali Shitsko viimeisteli omat torjuntansa virheettömillä heitoilla tyhjään IFK-maaliin. 40 minuutin kohdalla IFK nykäisi jälleen kolme peräkkäistä maalia ja siirtyi 26-24 johtoon. Huippuvireessä pelannut Martin Börjes pysäytti Cocks-yritykset ja IFK osui maaliin eri paikoilta viiden eri pelaajan tehdessä vähintään viisi maalia. Vain 10 kenttäpelaajalla matsiin päässyt Cocks alkoi näyttää väsyneemmältä viimeisellä vartilla, ja lisäksi Albin Järlstamin lievä loukkaantuminen vaikeutti vieraiden viimeistelyä. HIFK piti vauhtia päällä, ja tällä kertaa IFK sai herkutella palloja tyhjään Cocks-maaliin riihimäkeläisten yrittäessä kiriä 7 pelaajalla. 49 minuutin kohdalla Nicolas Reenpää vei IFK:n jo viiden maalin johtoon 32-27. Nuno Santosin kavennusmaalin jälkeen HIFK ratkaisi ottelun neljällä peräkkäisellä maalilla, nostaen eroksi 8 maalia 36-28 kun enää 7 minuuttia oli pelaamatta. Loppuhetkillä palloa juostiin vauhdikkaasti molempiin maaleihin, ja viimeisellä kympillä nähtiin vielä hurjat 18 maalia. IFK:n maalijuhlat tuottivat kaksi uutta ennätystä, sillä 43 maalia on kauden suurin määrä IFK:n tekemänä sekä ensimmäinen kerta kun Cocks on tällä kaudella päästänyt yli 40 osumaa omiin.

IFK:n sankareina matsissa olivat 25 heittoa torjuneen Martin Börjesin lisäksi 9 maalia heittänyt Joel Hagström ja 8 kerta osunut Rui- Rolo. Viiteen maaliin ylsivät myös hienon matsin pelanneet Vladimir Knopinskii (7) sekä Nicolas Reenpää (5) ja Viktor Grönmark (5). Cocksin parhaat viimeistelijät olivat Pavel Duda ja Santeri Vainionpää 7 maalilla. Komeat avauspisteensä loppusarjassa napannut IFK tavoittelee seuraavaa voittoa heti keskiviikko-iltana, kun vastassa on ratkaisevassa neljän pisteen matsissa kaksi pistettä HIFK:n edellä oleva GrIFK. Grani voitti ensimmäisen kohtaamisen Kauniaisissa kolmella maalilla 29-26, eli kotimatsistaan HIFK tarvitsee neljän maalin voittoa ohittaakseen Grankullan mahdollisessa tasatilanteessa viimeisten kahden pelin jälkeen.

Vitalii Shitsko Cocks 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset