Ylempi loppusarja
Cocks – HIFK  36 – 28 (18-10)
La 24.2. klo 16:00
Cocks Arena, Riihimäki

Lauantain vieraspelissä lopeteltiin loppusarjan ensimmäinen puolisko, kun kolmannella kierroksella kohtasivat Cocks ja HIFK sijoilta 3 ja 4. Cocks oli aiemmissa peleissä voittanut GrIFK:n, mutta IFK:lla oli tähän mennessä pelkkiä tappioita ja välimatka Cocksiin oli jo huolestuttavat kolme pistettä.

Cocks aloitti pelin jälleen vahvasti, ottaen viiden maalin johdon vain 9 minuutissa (7-2). IFK:n kokoonpanosta puuttui Jakob Meinander vasemmasta laidasta, ja sijaishommissa kävi muutamakin eri pelaaja hieman poikkeuksellisella paikalla. Samuel Elmvik sopeutui nopeasti viivan päätyynkin, ja heitti 2 maalia heti ensimmäisillä kosketuksillaan palloon. Myös Cocks-pakki Pavel Duda aloitti nälkäisenä, ja heitti 4 maalia alle 10 minuutissa. Puolustuksessa Cocks oli aktiivisesti häiritsemässä IFK:n syöttöjä, mikä aiheutti runsaasti pallonmenetyksiä ja hukattuja hyökkäyksiä. Riihimäkeläisten veskari Gergo Miklos pysäytti loput yrityksistä, ja torjui lähes 70% tarkkuudella ennen loukkaantumista 20 minuutin kohdalla. IFK:n maalinteko-ongelmat korostuivat rankkariheitoissa, sillä vieraat epäonnistuivat neljä kertaa putkeen 7 metrin kavennustilaisuuksissaan. Cocks ehti repiä 8 maalin johdon jo 20 minuutissa (13-5) ja vaikka IFK tuplasi maalimäärän vikalla kympillä pysyi ero samana taukoon asti 18-10.

Toisella jaksolla peli kulki tasaisemmin, mutta Cocks sai pidettyä välimatkan kontrollissaan. Vaikka kaikki kentällä käyneet IFK-pelaajat onnistuivat maalinteossa, jäi vieraiden osumatarkkuus alle 50 prosenttiin. 28 maalin lisäksi Cocks-veskarit torjuivat täsmälleen 28 kertaa ja ohiheittoja sekä pallonmenetyksiäksin tuli toistakymmentä. Viktor Grönmark ja Vladimir Knopinskii ehtivät lopulta viiteen maaliin, mutta kenelläkään ei heittotarkkuus yltänyt 70 prosenttiin. Cocksin tehokkaimmat viimeistelijät Pavel Duda (12 maalia) ja Teemu Tamminen (8) tekivät yli puolet joukkueen maaleista.

Martin Börjes HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset