Kärkikamppailu HIFK-GrIFK la 21.10.

GrIFK ja HIFK ovat odotetusti edenneet tasatahtia kohti sarjan kärkipaikkaa voittaen kaikki edelliset ottelunsa reilulla erolla. Molemmilla on nyt neljästä ottelusta kasassa täysi pistepotti 8 pistettä. Maalejakin molemmat ovat tehneet saman verran, GrIFK:lla ainoastaan kolme maalia vähemmän päästettynä.

Pitää mennä 10 vuotta taaksepäin, kun HIFK ja GrIFK viimeksi taistelivat sarjan ykköspaikasta. Silloin HIFK vei mestaruuden värikkäiden finaalivaiheiden jälkeen. Niistä pelaajista vain GrIFK:n ykköspyssy Johanna Hilli oli tuolloin mukana.

Nyt kokeneena pelinjohtajana toimiva Hilli lienee vielä loukkaantuneena, mutta kauniaislaiset tuntuvat pelaavan erinomaisesti myös ilman häntä. Näinhän se usein tuppaa mennä: Tähtipelaaja pystyy tekemään tulosta, mutta ilman sitä joukkue usein pelaa paremmin, ja sehän jos mikä on hyvän joukkueen merkki. HIFK:n täytyy siis laittaa lauantaina kovinta vaihdetta silmään mikäli se aikoo poistua kentältä täysi pistesaalis taskussaan.

HIFK-leirissä on kärkiottelun alla keskitytty etenkin hyökkäyspäähän ja siihen, miten GrIFK:n kivenkova puolustus saadaan murrettua. HIFK:n hyökkäyspelaaminen onkin kehittynyt kauden edetessä, ja pallo on löytänyt tiensä vastustajan verkkoon keskimäärin 31 kertaa ottelua kohden. Terävin maalitykki tähän mennessä on ollut pelinrakentaja Kira Härkönen, joka on paukuttanut 28 maalia neljään otteluun. Kestääkö kauniaislaisten puolustusmuuri, vai onko Rödan rynnistys liian kova pala purtavaksi? Luvassa on ehdottomasti kierroksen kovin ottelu.

Sarjan piikkipaikka tarjolla siis lauantaina 21.10. klo 15.00 Helsingin urheilutalo

Liput: 10/5 €

Tulethan paikalle julkisilla kulkuneuvoilla.