Miesten SM-Liiga
BK-46 – HIFK  33 – 19 (15-12)
Ke 11.10. klo 19:00
Karjaan palloiluhalli

Keskiviikkona HIFK joutui matkustamaan Karjaalle tarpeettoman tilavassa bussissa. Loukkaantumis- ja muiden esteiden vuoksi pelaavaan kokoonpanoon saatiin vain 10 kenttäpelaajaa veskarikolmikon lisäksi. BK:lla oli takanaan 16 maalin voitto SIF:stä (21-37), kun HIFK oli viikonloppuna kaatanut Åbo IFK:n yhden maalin erolla 32-31. Karjaalla halliin oli taas löytänyt lähes 500 katsojaa, ja BK-46 saikin paremman aloituksen ensi minuuteilla. IFK epäonnistui pari kertaa heitoissaan, ja BK pääsi kahden maalin johtoon 4-2 kun pelikellossa oli 7 minuuttia. Rödan hyökkäys jatkoi yrittämistä, ja lopulta parin rankkarin auttamana HIFK nousi tasoihin tilanteessa 5-5. Tiukan BK-puolustuksen takana Mikael Heinonen keräsi koko ottelussa 13 torjuntaa, ja varsinkin avausjakson puolivälissä pallo löytyi useammin Heinosen käsistä kuin BK-verkosta. Pelin toisella vartilla BK-46 karkasi nopeasti 6-6:sta viiden maalin johtoon 12-7. Takaa-ajoon jäänyt HIFK otti 7. pelaajan hyökkäyksiin, ja onnistui pienentämään eron takaisin kahteen maaliin tilanteessa 14-12. Jakson viimeisellä minuutilla BK sai tehtyä vielä yhden maalin, joten tauko aloitettiin kyttäysasemista 15-12.

Toisen jakson alussa molemmat joukkueet tuhlasivat ensimmäisiä hyökkäyksiään. Avauskympillä nähtiin vain kaksi maalia molemmille, kun jopa 12 hyökkäystä päättyi ohiheittoihin tai torjuntoihin. 40 minuutin kohdalla tilanteessa 17-14 BK-46 laittoi vilkun vasemmalle ja kaasun pohjaan. Laajemmalla vaihtopenkillä pelannut kotijoukkue sai tuoretta voimaa kentälle, mutta vähillä vaihdoilla pelannut HIFK menetti vauhtia väsyessään. Kolmen maalin ero romahti 10 minuutissa 13 maaliin, BK:n repäistessä 28-15 etumatkalle heitellen helppoja maaleja tyhjään IFK-verkkoon. Uupunut IFK ei saanut mitään aikaan kentällä, koko toisen jakson maalimäärän jäädessä 7 maaliin. Vuonna 2006 syntynyt Rufus Ekström sai tehtyä uransa ensimmäisen liigamaalin IFK:n viimeisenä kavennuksena. BK-46 viimeisteli vielä päätösminuutilla kaksi maalia lisää alivoimastaan huolimatta, ja IFK:lle merkittiin lopulta kauden suurin tappio 14 maalin erolla 33-19.

HIFK todellakin tarvitsee parin viikon lepotauon toipuakseen matkarasituksesta. Kolmas peli reilun viikon sisään ei tehnyt hyvää Rui Rolon toipumiselle alavartalovammastaan, ja André Uddin ja Viktor Grönmarkin poissaolot toivat liikaa rasitusta jäljelle jääneille pelaajille. Pelejä jatketaan ensin Suomen Cupin puolivälierällä, kun HIFK kohtaa uudelleen Dickenin, ja seuraavat liigamatsit pelataan kotikentällä Grania ja Cocksia vastaan lokakuun viimeisellä viikolla.

Sebastian Säkkinen BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset