HIFK odotetusti sarjajohtoon

HIFK – GrIFK 24 – 17 (10 – 7)
21.10.2023
Helsingin Urheilutalo 

Jos puolustus ja maalivahtipeli on priimaa, sillä yleensä voittaa ottelun. Näin kävi naisten kärkikamppailussa, jossa tähän asti voittoputkessa olleet HIFK ja GrIFK ratkoivat sarjakärjen paikkaa. Granin hyökkäykset kilpistyivät HIFK:n matalaan ja kovaan puolustukseen sekä viimeistään ottelun parhaaksi palkittuun maalivahti Roosa Niemeen. Näin HIFK jatkaa puhtaalla pelillä, ja Grani kärsi kauden ensimmäisen tappionsa.

HIFK johti ottelua alusta asti eikä se päästänyt GrIFK:ta koskaan vaarallisen lähelle. Grani kuitenkin hengitteli niskaan aina toisen puoliajan puoliväliin saakka. Vieraiden Ella Paukku oli pirteällä pelipäällä ja aina vaarallinen. Lisäksi entinen HIFK-koppari Alexandra Olsson pelasi Granin maalissa erinomaisesti.

GrIFK:lla ehkä hieman näkyi materiaalin kapeus, kun takalinjoilta puuttui Johanna Hilli. Hyökkäykset kilpistyivät liian usein HIFK:n pitkään ja voimakkaaseen puolustusmuuriin, eikä Granilla ollut niin paljon vaihtoehtoja hyökkäykseen. Grani-luotsi Patrik Johansson myönsikin, että hyökkäys ei toiminut, sillä 17 tehtyä maalia on aivan liian vähän. Tosin hän ei selitellytkään vaan myönsi HIFK:n paremmuuden.

HIFK:n vahvuus oli siis vahva puolustuspeli. Hyökkäyksessä on valmentaja Grinishinin mukaan vielä parannettavaa, mutta HIFK:lla oli heittää hyökkäykseen täysin uusi hyökkäyskuusikko, eikä pelin taso laskenut lainkaan, eli myös materiaalin laajuus oli tällä kertaa HIFK:n eduksi.

Näin päästään jatkamaan toiselle kierrokselle. Runkosarjassa pelataan kolme kierrosta.

Seuraava sarjaottelu on Cocksia vastaan kotona su 5.11. klo 15.00.
Sitä ennen pelataan kuitenkin Suomen Cupin puolivälierä SIF-HIFK la 28.10. klo 14 Siuntio Arenalla. 

Emma von Nandelstadh valmistautuu lataamaan heittokätensä.
Kira Härkönen (9) on tehnyt 29 maalia ensimmäisellä kierroksella.

Petra Gostowski (13) ja Ella Holopainen (21) edustavat joukkueen kokeneinta kalustoa.
Corinna Jensenin torjunta ei riitä. Emma von Nandelstadh pommittaa pallon verkon perukoille.