Puolivälierä
HIFK – Dicken  35 – 27 (18-11)
Su 22.10. klo 14:00
Helsingin Urheilutalo

Suomen Cupin viimeisessä puolivälierässä kohtasivat jäljellä olevat stadilaisjoukkueet HIFK ja Dicken. Joukkueet pelasivat puolivälierän myös viime vuoden Cupissa, kun HIFK saavutti välieräpaikan 23-32 vierasvoitolla Pirkkolassa. Tämän syksyn ensimmäinen Stadin derby SM-Liigassa kirjattiin myös IFK-voitoksi kahden maalin erolla 28-30.

Sunnuntai-iltapäivässä homma saatiin vauhdikkaasti käyntiin. Vain 82 sekunnissa nähtiin matsin 4 ensimmäistä maalia ja nopea ulosajokin Carlo Granforsin saatua ensimmäisen kakkosen myöhästyneistä terveisistä Joel Hagströmin maaliin. Koko ylivoima tuhlattiin ilman osumia kumpaankaan päähän, kunnes Dickenin 2-3 maalin jälkeen HIFK täräytti kolme peräkkäistä maalia. Vieraat saivat pysäytettyä IFK:n seuraavat hyökkäykset, ja Dicken heitti vuorostaan kolme maalia putkeen nousten takaisin 5-6 johtoon. Lukemat pysyivät tasaisina 21 minuuttiin asti (10-10), mutta jakson loppuhetket olivat punaista pyörremyrskyä. IFK rikkoi Dickenin hyökkäykset ja toimitti pallonriistot maaliverkkoihin asti. Martin Börjes IFK-maalilla päästi taakseen vain 2 heittoa 13 minuutin aikana puoliajan lopulla, Rödan repäistessä tylyn 7 maalin taukojohdon 18-11.

Toisen jakson alussa Dicken-kapteeni Joacim Broman näytti kirimisen mallia heittäessään vieraille 3 maalia alle neljässä minuutissa. Maalinteko onnistui myös IFK:lta, erityisesti Oskari Suopajärvi osui tasaisesti tolppien väliin raskailla heitoillaan. HIFK piti huolta etumatkastaan ja ero pysyi vähintään kuudessa maalissa koko toisen jakson ajan. Dickenin hyökkäys ei päässyt vauhtiin, sillä vieraat rikkoivat 20 maalin rajan vasta 50 minuutin kohdalla. Matsin lopussa HIFK rynni lopulta 35 maaliin asti, ja vähän väljemmällä muurilla myös Dicken sai lopulta tehtyä 27 maalia. Turvallinen 8 maalin kotivoitto vei IFK:n taas Suomen Cup-välieriin. Semifinaalit ja Cupin loppuottelu pelataan Final4-lopputurnauksena Riihimäellä, missä jäljellä olevat Cup-matsit pelataan yhden viikonlopun aikana perjantaina ja lauantaina 2.2. – 3.2.2024.

Tähtipelaajat
2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset