HIFK:lle toinen kiinnitys mestaruuteen

GrIFK – HIFK 27 – 29 ja. (26 – 26) (13 – 14)
2. loppuottelu 
17.4.2024 Kauniainen
Tilanne 2 – 0 HIFK:lle 

Olipas taas jännitysnäytelmä! Ensimmäinen puoliaika mentiin taas lähes tasatahtiin. Toisella puoliajalla HIFK nousi taas niskan päälle, ja näytti jo että homma on hallussa, mutta jälleen GrIFK näytti, että se taistelee voitosta. Se kiri HIFK:n johdon kiinni, ja kun HIFK:lle tuli ottelun loppuminuuteilla pallonmenetyksiä, päättyi varsinainen peliaika lopulta tasan.

HIFK ratkaisi ottelun jatkoajan toisella puolikkaalla. Se vain yksinkertaisesti tahtoi ja pusersi ja teki lopulta rohkeat ratkaisut. Puolustus oli jälleen erittäin vahva, ja GrIFK ei saanut enää loppuminuuteilla palloa vieraiden maaliin.

HIFK on voittanut mestaruuden viimeksi viisi vuotta sitten. Finaaleissakaan sitä ei olla nähty muutamaan vuoteen. Taistelu ja voitonnälkä näkyivät raivoisana tahtona voittaa pallo itselle. Pelaaja toisensa perään dyykkaa pallojen perään. Jollekin pelaajalle olisi riittänyt pallonriisto, mutta Kira Härköselle ei: mitä vielä, hän nousee maasta ja heittää pallon ahdistettuna tyhjään vastustajan maaliin. Siinä taistelun huipentuma!

HIFK:n hyökkäyksen energiamoottori on juuri Härkönen. Hän pistää palloa liikkeelle, haastaa ja uskaltaa myös heittää. Voittomaali tuli Härkösen kädestä. Energiaa säestää Natasha Foley, joka on niin ikään nopea ja vahva. Loistavan ottelun pelasi myös Anniina Nyholm. Hänen otteistaan huokuu rauhallisuus, ja ratkaisut ovat oivallisia. Nyholmilta tulee ratkaisevia syöttöjä sekä maaliin johtaneita heittoja.

Finaali ei olisi finaali ellei maalivahdit esittäisi taas parastaan. Ronja Willgreniltä jälleen aivan uskomaton esitys HIFK:n maalilla! Nuori maalivahti, joka ehti jo kertaalleen lopettaa käsipallon pelaamisen, on noussut ratkaisevaan asemaan Roosa Niemen loukkaannuttua. Myös GrIFK:n maalivahti Alexandra Olsson pelasi näyttävästi.

Lauantaina 20.4. mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla HIFK:lle. Halli tulee varmasti täpötäyteen. Meneeköhän kevään 2015 ennätys 930 katsojaa rikki? Silloin Dicken vei mestaruuden HIFK:n nenän edestä viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa.

HIFK – GrIFK la 20.4. klo 16.00 Helsingin Urheilutalo

Tulethan paikalle julkisilla kulkuneuvoilla ja ajoissa. Punaista päälle ja huudetaan HIFK:lle mestaruus!

Kira Härkönen ratkaisi ottelun upeilla suorituksillaan.