HIFK aloitti finaalisarjan voitolla

HIFK – GrIFK 26 – 23 (12 – 11) 
1. loppuottelu 
15.4.2024 Helsingin Urheilutalo 

HIFK johtaa loppuottelusarjaa 1 – 0 

 

HIFK:n ja GrIFK:n välinen ensimmäinen loppuottelu tarjosi erittäin tasaista vääntöä ja viihdyttävää käsipalloa. Kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että pelattiin finaaleja. Intensiteetti oli selkeästi kovempi kuin aikaisemmin kaudella. Vauhti ja halu voittaa jokainen kamppailu ovat kovia, ja niin pitääkin olla.

Ensimmäinen puoliaika oli erittäin viihdyttävää peliä puolin ja toisin. HIFK:n ensimmäinen puoliaika oli hieman hapuilua, ja teknisiä virheitä tuli paljon. Tämä selittynee osin pitkällä pelitauolla. Intoa pelaamiseen todellakin oli, eikä pallo aina pysynyt mukana. Välierien jälkeen joukkue on joutunut odottamaan finaaleja kuukauden. Sillä välin GrIFK pelasi Baltic Leagueta ja sai sieltä tärkeää pelituntumaa. Toinen syy hermoiluun taisi olla ihan normaali ottelujännitys. Onneksi myös GrIFK teki teknisiä virheitä ensimmäisellä puoliajalla, ja HIFK pääsi kuitenkin hiukan olemaan niskan päällä.

Toiseen puoliaikaan HIFK tuli väkevästi. Se otti emännän roolin ja lähti viemään peliä haluamaansa suuntaan. Parhaimmillaan HIFK oli kuuden maalin johdossa. GrIFK otti aikalisän ja ryhdistäytyi. GrIFK otti kentälle seitsemännen kenttäpelaajan ja oli kuroa eron umpeen, mutta HIFK:n tiukka puolustus ja erinomaisesti pelannut maalivahti Ronja Willgren pysäyttivät vieraiden yritykset.

HIFK onnistui pitämään Johanna Hillin ja ehkä myös sitä kautta viivapelaaaja Corinna Jensenin kurissa.  HIFK:n hyökkäyspelissä näkyi rauhallisuus sekä täysi luotto omaan tekemiseen. Sitä vahvistaa koko kauden kestänyt erinomainen puolustus- ja maalivahtipeli. Kun oma pää pysyy puhtaana, on mukavaa ja rentoa lähteä yrittämään maalia vastustajan päätyyn.

Seuraavasta ottelusta tulee vaikea, ja mikäli sen aikoo voittaa, on puettava työhaalarit ylleen. GrIFK pelaa kotiluolassaan, joka ei ole ollut HIFK:lle se helpoin kenttä. Toki HIFK on onnistunut siellä voittamisessa tällä kaudella, mutta asetelmat ovat nyt eri. Nyt taistellaan Suomen mestaruudesta. GrIFK sai varmastikin itseluottamusta tappioasemasta noususta ja tietää, että pystyy haastamaan HIFK:n. HIFK:n mestaruuden jano on kuitenkin vimmaisa. Joukkueen edellisestä mestaruudesta on kulunut viisi vuotta. GrIFK puolestaan on hallitseva Suomen mestari.

2. loppuottelu GrIFK – HIFK keskiviikkona 17.4. klo 19.00 Kauniaisten palloiluhallissa sekä handisTV:ssä

Petrsa Gostowski maalinteossa. Kuva: Pia Haataja