GrIFK kavensi finaalisarjan 2 – 1:een

HIFK – GrIFK 20 – 28 (11 – 14)
20.4.2024 Helsingin Urheilutalo
3. loppuottelu 

Tilanne 2 – 1 HIFK:lle

HIFK lähti metsästämään kolmatta voittoa ja Suomen mestaruutta kotikentällään. Se ei ollut hävinnyt kauden aikana vielä otteluakaan, mutta selkä seinää vasten pelannut GrIFK ei taipunut, vaan pusersi ensimmäisen kerran voiton HIFK:sta tärkeällä hetkellä.

Ensimmäiset 20 minuuttia mentiin tasaisesti. Sen jälkeen GrIFK alkoi pikku hiljaa hivuttautua kuskin paikalle. Puoliajalla GrIFK:lla oli kolmen maalin etumatka.

Ottelu ratkesi toisen puoliajan alussa. HIFK hermoili ja menetti palloja hyökkäyspäässä, ja GrIFK rokotti armottomasti nopeilla vastahyökkäyksillä. Ero kasvoi yhtäkkiä yhdeksään maaliin. HIFK yritti raivoisasti vielä saada ottelua haltuunsa ottamalla maalivahdin pois ja käyttämällä seitsemää kenttäpelaajaa, mutta se ei tuottanut tulosta. Sen sijaan GrIFK sai iskettyä muutaman pallon tyhjään maaliin ja sinetöi voittonsa. GrIFK:n maalivahti Alexandra Olsson myös otti muutamia erittäin tärkeitä torjuntoja, jotka pitivät punapaidat poissa voiton tavoittelusta.

Sarjan katkaisu on tunnetusti vaikeinta. Harvemmin mikään joukkue ratsastaa voitosta voittoon koko kauden, ja finaalisarjaan yleensä kuuluu ylä- ja alamäkiä. Nyt HIFK:lla pallo poltteli eikä tahto ollut kovimmillaan. GrIFK onnistui tällä kertaa laajalla rintamalla, joukkueella oli kaiken kaikkiaan 12 maalintekijää.

Pallo on edelleen HIFK:lla, ja sillä on maanantaina 22.4. jälleen mahdollisuus viedä Suomen mestaruus. GrIFK puolestaan pääsee yrittämään sarjan tasoitusta kotikentällään.

GrIFK – HIFK maanantaina 22.4. klo 19.00 Kauniaisten palloiluhallissa sekä handisTV:llä

Mahdollinen viides loppuottelu pelataan perjantaina 26.4. klo 19.00 Helsingin Urheilutalossa.

Anniina Nyholm yrittää ratkaisua. Kuva: Pia Haataja
Ella Holopainen yrittää ratkaisua. Kuva: Pia Haataja
Pallontavoittelutilanne. Kuva: Pia Haataja
Petra Gostowski heittää laidalta. Kuva: Pia Haataja
GrIFK:n puolustus saa tällä kertaa pidettyä Kira Härkösen aisoissa. Kuva: Pia Haataja
GrIFK:n puolustus saa riistettyä pallon. Kuva: Maarit Pettersson
Kira Härkösellä on paikka tehdä maali. Kuva: Maarit Pettersson