Finaalisarja tasan – ratkaisu perjantaina 26.4.

GrIFK – HIFK 25 – 20 (14 – 12) 
22.4.2024 Kauniainen
4. loppuottelu 

Tilanne 2 – 2, ratkaiseva ottelu pe 26.4. klo 19.00 Helsingin Urheilutalo 

 

Näin on taas tultu tilanteeseen, jossa naisten SM-finaalit ovat kuumimmillaan ja viides ja ratkaiseva ottelu on ovella! Yleisön, ja myös pelaajienkin kannalta parasta mahdollista käsipallohuumaa.

GrIFK onnistui kotihallissaan tasoittamaan ottelusarjan 2 – 2:een. Ottelu noudatteli sikäli hyvin samanlaista kaavaa kuin edelliset, että alku oli tasaista vääntöä, ja pallonmenetyksiä tuli puolin ja toisin tasaisesti. Mutta toisen kerran peräkkäin GrIFK oli toisella puoliajalla vahvempi. Toisin kuin edellisessä ottelussa, HIFK kuitenkin roikkui perässä sinnikkäästi. Se tasoitti pelin kun noin 10 min oli jäljellä. Sitten HIFK sai ulosajon, ja Alexandra Olsson Granin maalilla otti muutaman tärkeän torjunnan, ja ottelu käytännössä ratkesi. Maalivahtipeli oli kotijoukkueella erittäin onnistunutta.

HIFK:n laituri Petra Gostowski sanoi studiossa, että tämä peli ratkaistaan korvien välissä. GrIFK:n hermot kestivät tiukassa paikassa hiukan paremmin. HIFK:lle myös sattui pallonmenetyksiä, mikä johti siihen että maalia ei päästy yrittämään.

HIFK:n puolustus on edelleen sarjan kovin. Nyt vaan hyökkäyspeli kuntoon ja pallot maaliin. Myös maalivahtien on otettava muutama big save, jotta kannua pääsee nostelemaan.

Kaikki lähtee jälleen alusta. Vain yksi ottelu ratkaisee. Joukkueet ovat niin tasaisia, että keskiössä on tosiaankin vain korvien väli.

Tule katsomaan kauden bängeriä, 5. finaalia!

HIFK – GrIFK perjantaina 26.4. klo 19.00 Helsingin Urheilutalo