Ylempi loppusarja
HIFK – BK-46  34 – 42 (17-25)
La 17.2. klo 17:15
Helsingin Urheilutalo

Lauantaina UT:lla pelattiin kaksi ottelua putkeen, kun naisten joukkue aloitti pelipäivän kaatamalla Granin lopettaen runkosarjan ykköstilaan. HIFK:n miehet hakivat revanssia Suomen Cupin finaalitappiolle, kun BK-46 kaksi viikkoa sitten vei Cup-pokaalin Riihimäeltä Karjaalle. Nopeista vastaiskuistaan pelätty BK-46 näytti joukkueen vahvuudet heti ensiminuuteilla. Vieraat tarvitsivat vain 80 sekuntia kolmeen ensimmäiseen maaliin, ja kuudennella minuutilla BK:n maalimäärä oli kasvanut jo kahdeksaan. Alkuhetket 2-8 tappiolla kompuroinut HIFK tarvitsi nopean aikalisän vain viiden ja puolen minuutin jälkeen. IFK:n hyökkäys saikin neuvojen jälkeen paremmat tehot, mutta aina pallosta luovuttuaan BK-46 kävi iskemässä silmänräpäyksessä seuraavan maalin. Sinivalkoinen myrskytuuli pyyhkäisi aina toiseen päähän oli kyse keskialoituksesta, torjunnasta tai muilla keinoin menetetystä pallosta. Hengästyttävä tahti tarjosi vain 9 minuutissa jopa 16 maalia (5-11), kun myös IFK sai omat hyökkäyksensä vauhdilla BK-verkkoon. Ero kävi suurimmillaan 7 maalissa (6-13) ajassa 12 minuuttia, mutta jakson puolivälissä HIFK taisteli puolustusta tiiviimmäksi estäen BK:n maalit. Ero pieneni kolmeen maaliin Rui Rolon kavennettua tilanteeksi 12-15 ajassa 17:34. BK-aikalisän jälkeen vieraat löysivät taas lisää tempoa, ja vain neljä minuuttia myöhemmin välimatka oli uudelleen 7 maalia tilanteessa 14-21. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Karjaalla IFK sai koko ottelussa aikaan vain 17 maalia, mutta tällä kertaa samat maalit syntyivät jo ensimmäisellä jaksolla. BK-46 otti kuitenkin selkeän 17-25 taukojohdon pitäen pelin hallussa alkunykäisystä alkaen.

Tauon jälkeen BK-46 aloitti toisenkin jakson melkein samalla sirkuksella kuin pelin ensiminuutit. Alle 8 minuutissa BK-46 oli rynnistänyt jo 8 maalia, ja HIFK jo,utui taas ottamaan aikaisen aikalisän eron karattua 13 maaliin (20-33). BK:n vahva keskuspuolustus pystyi estämään IFK:n vaaralliset tekopaikat, vaikka IFK:n viivapelaajat Viktor Grönmark ja Nicolas Reenpää saivat tehtyä enemmän maaleja kuin BK:n Sjöman ja Skyba ja samalta K6-kustannuspaikalta. Karjaalaiset käyttivät lähes joka tilanteessa kovaa juoksuvauhtia, matsin maalikuningas Sebastian Säkkisen tehtyä lopulta 10 maalia vastaiskuista. Kumpikin joukkue sai yli 50 heittoa maalia kohti, kun BK:lta viisi eri pelaajaa ylsi vähintään viiteen maalin ja IFK:llakin Grönmark, Rolo, Knopinskii ja Meinander saivat viisi maalia täyteen. Ottelun puoliksi pelanneet BK-veskarit Heinonen ja Holmberg saivat 10 torjuntaa molemmille, kun koko kentällä käynyt IFK-veskarikolmikko keräsi yhteensä 15 torjuntaa.

Kaksi tappiota kärkijengeille tarkoittaa, että IFK:n ainoaksi kohteeksi loppusarjassa jää enää Cocksin tavoittaminen. Cocks hankki viikonloppuna avauspisteensä voittamalla kotipelissä Grankulla IFK:n maalein 34-28. Tärkeät pelit väännetään seuraavan kahden viikon aikana, kun lauantaina 24.2. pelataan ensimmäinen kohtaaminen Riihimäellä, ja viikkoa myöhemmin la 2.3. HIFK-Cocks pelaavat toistamiseen Kalliossa.

Viljo Ukkonen HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset