HIFK:lle ei näy pysäyttäjää – Holopaiselle 1000. pääsarjamaali

HIFK – GrIFK 32 – 19 (14 – 11)
17.2.2024
Helsingin Urheilutalo

”Ottelun alku ei näyttänyt siltä, että vastakkain olisi sarjan kärkikaksikko. HIFK tuli kentälle vimmalla ja GrIFK:lla kesti aikansa toipua alkushokista. HIFK meni kahdeksassa minuutissa 7-0-johtoon
ja näytti ratkaisevan pelin jo heti kättelyssä. Ensimmäisen puoliajan loppua kohden vierasjoukkue sai kuitenkin paremmin pelin otteesta kiinni ja pystyi kaventamaan eron kolmeen tauolle lähtiessä.

Toisella puoliajalla joukkueet etenivät tasatahtia ensimmäisen kympin, mutta sitten HIFK:lle osui hyvä vaihe, kun se vei seuraavan kympin 8-1 ratkaisten ottelun. Näin HIFK päätti runkosarjan tappioitta ainoana tahranaan yksi tasapeli.

Ella Holopainen on pelannut SM-sarjaa jo yli 10 vuotta.

Ottelussa nähtiin upea rajapyykin ylitys, kun muutaman ottelun tauon jälkeen HIFK-kapteeni Ella Holopainen teki uransa 1000. pääsarjamaalinsa. Ennen ottelua Holopaisella oli koossa 999 maalia ja rajapyykki meni heittämällä rikki, kun hän sivalsi viisi osumaa GrIFK:n verkkoon.

HIFK saa välierässä vastaansa SIF:n. GrIFK puolestaan ottaa mittaa Dickenistä.

HIFK-luotsi Rostislav Grinishin hehkutti omiensa esitystä.
– Kiitos joukkueelle. Pelasimme keskittyneinä ja teimme asiat juuri niin kuin sovittiin, mikä tekee minusta valmentajana iloisen. Kiitos Grani taistelusta. Olimme tänään parempia, ja loppua kohden ero kasvoi, mutta emme koskaan höllentäneet otetta heitä vastaan.

GrIFK-käskijä Patrik Johanson myönsi HIFK:n paremmuuden.

– Onnea HIFK runkosarjan voitosta. He ovat tällä hetkellä ihan ylivoimaisia Suomessa, niin se vaan on. Meillä on aika paljon työstettävää. Jos tekee 19 maalia, niin silloin on vaikeaa. Teimme tänään taas paljon teknisiä virheitä, mikä tekee tästä haastavan. Kotiin tekemään töitä ennen semifinaaleja Dickeniä vastaan., Johanson niputti.

Kira Härkönen iloitsi, että puhdas tappiotili piti loppuun saakka.

– Hyvä aloitus meiltä, sitten sorruttiin hosuiluun. Onneksi skarpattiin tokalle puoliajalle. Kiva voittaa runkosarja ilman tappioita.”
(Teksti: nsm.finnhandball.net)

HIFK:n peli näyttää tällä hetkellä hyvin rasvatulta koneistolta, jossa jokainen pelaaja kentällä tietää mitä tekee. Myös maalivahtiosasto on kunnossa. Cupissa loistaneen Roosa Niemen ollessa poissa upeasti pelannut Ronja Willgren näytti, ettei myöskään hänen selkänsä taakse tehdä helppoja maaleja.

HIFK ei hävinnyt runkosarjassa yhtään ottelua. Yksi pistemenetys tuli tasapelissä GrIFK:ta vastaan. Piste-ero toiseksi sijoittuneeseen GrIFK:hon on peräti seitsemän pistettä.

Vahvan peruspelinsä turvin HIFK marssii välieristä loppuotteluihin. Granilla on kaksi kuukautta aikaa keksiä lääkkeet HIFK:n vahvaa puolustusta vastaan, mikäli joukkueet kohtaavat finaaleissa. GrIFK:lla on tosin välierissä selvitettävänään Dicken, joka ei ole helppo luu purtavaksi.