Miesten SM-Liiga
HIFK – Grankulla IFK  28 – 30 (13-15)
Ke 25.10. klo 20:00
Helsingin Urheilutalo

Myöhäisessä keskiviikko-illassa nähtiin SM-Liigan ensimmäisen sarjakierroksen viimeinen kamppailu. Viidestä aiemmasta pelistään HIFK oli saavuttanut 2 voittoa ja 3 tappiota, GrIFK:n tilastojen näyttäessä neljää voittoa ja yhtä tappiota. Peli aloitettiin tarkalla puolustamisella, sillä viiden minuutin aikana nähtiin vain kolme maalia. HIFK-vahti Martin Börjes ja GrIFK-veskari Patrik Roslander kisailivat heti alussa torjuntojen määrässä, ja ainoat HIFK-maalit nähtiin Rui Rolon ja Jakob Meinanderin käsistä. 10 minuutin kohdalla Granilla oli kahden maalin etumatka 3-5 Gustav Svanbäckin hattutempun jälkeen. Toisella 10-minuuttisella Roslander antautui vain kolme kertaa ja Grankulla pääsi kasvattamaan johtonsa suurimmillaan viiteen maaliin 6-11. Tehojaan menettänyt HIFK siirtyi hyökkäämään 7 pelaajalla, mikä tarjosi paikat Granille pariin helppoon lisämaaliin. Pienen tarkennuksen jälkeen HIFK aloitti kuromisen, ja muidenkin pelaajien osallistuessa maalintekoon Röda nousi vain kahden maalin päähän. Ensimmäinen puoliaika kohtasi loppunsa erikoisella tavalla. Reilun 25 minuutin kohdalla Joel Hagström tempaisi niin räjähtävän kaukovedon, että GrIFK:n maalikehikko hajosi kappaleiksi ja tauko piti aloittaa etuajassa.

HIFK:n näppärä nikkariryhmä sai tolpat korjattua lähes uudenveroisiksi, ja ekan jakson loppuminuutit pelattiin loppuun puoliajan jälkeen. 30 peliminuutin täyttyessä ero pysyi edelleen kahdessa, maalein 13-15. Summerista otettiin nopea puoltenvaihto, ja peliä jatkettiin toiseen suuntaan toisen jakson merkeissä. Yhteensä 16 palloa torjunut Roslander antoi Granille taas tilaisuuden kasvattaa johtoa, ja ero venyi vähitelleen neljään maaliin tilanteessa 16-20. Kuin hiirellään leikkinyt kissa Grani päästi HIFK:n parin maalin päähän, kunnes taas lisäsi vauhtia. Neljän maalin takamatkalla ollut HIFK aloitti viimeisen kirinsä 56 minuutin kohdalla, ja sai käännettyä 24-28 takaa-ajon aivan tasurin kynnykselle. Rui Rolon ja Viktor Grönmarkin kavennusten jälkeen Martin Börjes nappasi tärkeän torjunnan viimeisen minuutin alkaessa. Joel Hagström onnistui nopeasti maalinteossa lukemiin 28-29, ja Grani pakotettiin tekemään ratkaisunsa 50 sekunnissa. Vieraiden aikalisä pelasti ison osan jäljellä olevasta ajasta, eikä HIFK onnistunut prässäämään palloa pois valkopaidoilta. Lopullisen ratkaisun tälläsi Grankullan Fredrik Forss, joka samalla upotti 700. maalinsa miesten SM-liigassa.

Filip Churlevski GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset