Miesten SM-Liiga
HIFK – Cocks  32 – 28 (15-9)
La 28.10. klo 18:00
Helsingin Urheilutalo

Lauantaina Urheilutalolle saapui liigaa johtanut Riihimäen Cocks. Kukkopaidat pitivät sarjataulukon ykköspaikkaa tasapisteissä BK-46:n ja GrIFK:n kanssa, kun kaikilla kolmikosta oli vain yksi tappio toisilleen ensimmäisen sarjakierroksen matseista. HIFK aloitti matsin mahtavalla asenteella, ja pysäytti useimmat Cocks-yritykset alkuminuuteilla. IFK pussitti matsin ensimmäiset maalit, kunnes kuudennella minuutilla Cocks pääsi tasoittamaan. 2-2 maalin jälkeen vieraat jätettiin ilman osumia lähes 9 minuutin ajaksi, samalla kun Rui Rolo kiritti IFK:n neljän maalin johtoon 6-2. Vartin kohdalla André Udd ja Vladimir Knopinskii kasvattivat eron viiteen maaliin 8-3 kahdella peräkkäisellä osumalla,

5 maalin takamatkalla Cocks otti aikalisän, ja siirtyi pelaamaan 7 hyökkääjällä. Yhden kavennuksen jälkeen HIFK sai kaksi helppoa maalia tyhjään verkkoon, ensin Joel Hagströmin kädestä ja toisen viimeisteli Martin Börjes oman torjuntansa perään. IFK:n hyökkäys hieman väsähti avausjakson puolivälin jälkeen, joten myös Röda siirtyi 7 pelaajaan. Tilanteessa 10-6 Cocksille tuomittiin kaksi peräkkäistä ulosajoa, ja HIFK pystyi ylivoimalla kasvattamaan eron jo 7 maaliin 13-6. Rui Rolo joutui hyvitysjäähyn uhriksi ja ajettiin ulos kevyestä kontaktista, mutta Cocksin pääsi ylivoimalla vain yhden maalin lähemmäksi. Jakson lopussa Rui Rolo varmisti IFK:lle komean 6 maalin taukojohdon lukemin 15-9.

Toisella jaksolla Cocks palasi kentälle vauhdikkaasti heittäen viidessä minuutissa neljä maalia. Reippaammat otteet puolustuksessa tuotti kuitenkin vieraille nopeasti kaksi ulosajoa, ja yhdeksännellä minuutilla Albin Järlstam otti suoran punaisen kortin heittotilanteessa olleen Jakob Meinanderin telomisesta. Kolmen peräkkäisen ylivoiman jälkeen HIFK oli jälleen 7 maalin johdossa kolmen vartin kohdalla. Cocks jatkoi pelaamista ilman maalivahtia, ja IFK pääsi suurimmillaan 9 maalin karkumatkalle tilanteessa 28-19. Martin Börjes IFK-maalissa keräsi matsissa yhteensä 14 torjuntaa, eikä päästänyt Cocksia lähemmäksi viimeisen kympin alkaessa. Nicolas Reenpää sai 2 min ulosajon Cocksin 29-21 kavennuksen yhteydessä, ja kahdella miehellä kevennetty keskuspuolustus ei saanut kukkoja kuriin. Loppuhetkien Cocks-kiri olisi aiemmassa vaiheessa aiheuttanut enemmänkin ahdistusta, mutta Knopinskiin 30-23 osuma ajassa 56 minuuttia lupaili edes jotain juhlittavaa. Maaliverkkoja venytettiin vielä kummassakin päässä 8 kertaa ja loppulukemiksi historiankirjoihin merkittiin 32-28 voitto IFK:lle.

Hallista löytyi muutama henkilö, jotka muistivat joskus elämässään nähneen IFK:lta voiton sarjapelissä Cocksia vastaan. Näistä matseista ei kuitenkaan löytynyt kellään faktoja kerrottavaksi, eikä digitaalisesta arkistostakaan ole tähän mennessä löytynyt varmaa tapausta. Varmaa on vain se, että montaa voittoa IFK ei ole Cocksista 2000-luvulla ottanut. Ottelun tähtipelaajana palkittiin Rui Rolo, joka 15 heitolla viimeisteli 13 maalia. Monta tärkeää palloa pelastanut Martin Börjes palkittiin kahdella tähdellä, ja matsin kolmantena tähtipelaajana palkittiin Vladimir Knopinskii, joka upotti 7/9 heittoa maaliin.

Vladimir Knopinskii HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset