Cocks Arena, Riihimäki

LOPPUOTTELU
BK-46 – HIFK  33 – 26 (16-15)
La 3.2. klo 16:00

Suomen Cupin ratkaisuottelut pelattiin Riihimäellä Final4-lopputurnauksena, jossa perjantain välierissä kohtasivat BK-46 ja Cocks sekä GrIFK-HIFK. Ensimmäinen semifinaali oli tasalukemissa viimeiselle minuutille saakka, kunnes Nico Rönnbergin voittomaali ratkaisi finaalipaikan BK-46:lle ajassa 59:59. Toisessa välierässä kohtasivat IFK:t Grankullasta ja Helsingistä, ja vihreäpaitainen Grani sai paremman alun peliin kahdella peräkkäisellä maalilla. Grankullan kahden maalin etumatka kesti vartin ajan tilanteeseen 8-6 asti, kunnes André Udd tasoitti pelin HIFK:lle kahdella peräkkäisellä maalilla. Avausjakson toinen puolikas pelattiin tasaisesti, mutta Grankulla pääsi viimeisellä minuutilla taas kahden osuman johtoon. Joel Hagströmin kavennus toi HIFK:n yhden maalin päähän juuri ennen puoliaikaa.

Joukkueet jatkoivat tasaisia otteita toisellakin puolikkaalla. Gankulla pysytteli yhden maalin edellä aina ennen HIFK:n tasoituksia. Granin maalinteko oli enimmäkseen Filip Churlevskinja Jere Kanteen käsissä, kun matsin parhaat viimeistelijät HIFK:lle olivat André Udd ja Joel Hagström. Gröna pääsi kerran kahden maalin etumatkalle 41 minuutin kohdalla tilanteessa 19-17, mutta Viktor Grönmarkin 20-20 tasoituksen jälkeen oli HIFK:n vuoro siirtyä edelle. Martin Börjesin kolme peräkkäistä torjuntaa antoivat HIFK:lle tilaisuuden nousta 20-22 johtoon, ja viimeisellä kympillä Grani jäi takaa-ajajaksi. Vuorotahtiin heitetyt maalit tarjosivat vielä monta tasatilannetta, kunnes 25-25 tasoituksen jälkeen Granilta lähti heitot ohi maalin. Ajassa 58:38 Vili Leppänen vei HIFK:n yhden maalin johtoon, ja sai hieman epäonnekkaan ulosajon osuttuaan Granin keskialoituksen suoja-alueelle maalinsa jälkeen. Ylivoimalla pelannut GrIFK ei osununt enää maaliin, vaan André Udd sai viimeistellä finaalipaikan HIFK:lle matsin viimeisellä 25-27 maalilla.

HIFK:n kahdeksas Suomen Cup-finaali

Lauantain loppuottelussa Suomen Cup-pokaalia tavoittelivat HIFK kahdeksatta kertaa ja BK-46 jo 22. vierailullaan Cup-finaalissa. BK-46 oli kaatanut HIFK:n selvin lukemin kaikissa tämän kauden liigamatseissa, mutta Riihimäellä peli alkoi tasaisena. Seitsemässä minuutissa molemmat joukkueet olivat saaneet aikaan 5 maalia Joel Hagströmin ja Nico Rönnbergin kilpaillessa viimeistelytehoissa. Ero pysyi nollassa tai yhdessä maalissa koko ensimmäisen vartin, kunnes BK:n Robin Sjömanin ulosajon aikana HIFK pääsi iskemään kaksi maalia putkeen ja nousi 8-10 johtoon. Täysilukuinen BK nousi nopeasti tasoihin, ja 24 minuutin kohdalla oli raitapaitojen vuoro johtaa matsia kahdella osumalla. HIFK nousi vielä kerran tasoihin viimeisen minuutin alussa, mutta BK pääsi aloittamaan puoliajan yhden maalin johdossa.

Toisen jakson alussa BK-46 palasi kentälle vahvemmalla päättäväisyydellä. HIFK sinnitteli koventuneessa kyydissä reilut kahdeksan minuuttia, mutta 19-17 kavennuksen jälkeen BK-46 iski viisi maalia putkeen ja eroksi repesi jo 7 maalia tilanteessa 24-17. HIFK onnistui pienentämään eroa vielä kolme peräkkäisellä maalilla, mutta BK:n parempi kestävyys riitti pitämään johdon turvallisesti karjaalaisten puolella. Viimeisellä kympillä IFK ei yltänyt enää lähemmäksi, ja vain yhden ottelun tällä kaudella hävinnyt BK-46 pääsi juhlimaan Cup-mestaruutta jo 15. kertaa.

Kristian Jansson 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset