Ylempi loppusarja
GrIFK – HIFK  29 – 26 (19-15)
La 10.2. klo 17:15
Kauniaisten palloiluhalli

Kauniaisissa aloitettiin loppusarjan matsit Kamrat-derbyllä Grani vastaan Stadi. Kaksikko on pelannut tähän mennessä tasaisen kauden, sillä neljästä keskinäisestä matsista HIFK on voittanut kahdesti ja GrIFK kerran, lisäksi yksi peli päättyi tasanumeroihin. Grani ylsi runkosarjan kakkoseksi ja pääsee matkaan loppusarjaan kaksi pistettä HIFK:n edeltä.

Kauniaisten luolassa Grani antoi taas normaalin tervetulo-toivotuksen aloittamalla ottelun viiden peräkkäisen maalin alkunykäisyllä. HIFK tarvitsi nopean aikalisän 6 minuutin kohdalla saadakseen pelikengät oikein päin jalkaan, ja Rui Rolo rikkoi vieraiden kuparisen vasta ajassa 06:32. Peliin herättyään HIFK alkoi löytää reikiä Granin puolustuksesta sekä Roslanderin torjunnoista, ja tilanne parani kun Gr-puolustuksen keskustorni Richard Sundberg siirtyi 4 minuutiksi sivuun vaihtopenkille tuplajäähyä kärsimään. Vartin kohdalla valkopaitainen HIFK oli noussut jo tasalukemiin 8-8, mutta Grankulla ei taipunut vielä tappiolle. Avausjakson loppupuolella HIFK:n tehot hukkuivat hetkellisesti ohiheittoihin, ja GrIFK otti uudestaan neljän maalin johtoaseman 15-11 ajassa 23:39. Matsin paras HIFK-maalari Vladimir Knopinskii toi Rödan parin maalin päähän 17-15, mutta Grankulla päätti jakson vielä kerran kahdella peräkkäisellä maalilla ja tauko aloitettiin neljän maalin kotijohdossa 19-15.

Toisen puoliajan alussa HIFK:n tärkeimmät hahmot olivat ekan jakson lopulla maalilla aloittanut Niklas Zilliacus ja koko pelissä 6 maalia heittänyt Rui Rolo. Ekalla 10-minuuttisella Zilliacus torjui 7 GrIFK-yritystä ja päästi vain yhden maalin, auttaen HIFK:n vauhdikkaaseen nousuun 20-20 tasatilanteeseen. Vaihtelevassa ottelussa Grani otti taas pelin haltuun ja teki kolme maalia putkeen alivoimastaan huolimatta. 47 minuutin kohdalla granilaisten puolustuksen pomo sai matsin kolmannen ulosajonsa ja vaihtoi tuomarien ohjaamana kentän toiselle reunalle. HIFK ei kyennyt hyödyntämään ylivoimaa, mutta Wilhelm Parvisen heitto Zilliacuksen otsaan tarjosi heti uuden yrityksen. Vieläkään HIFK ei saavuttanut Grania, kunnes kellontarkasti kaksi minuuttia myöhemmin Jere Kantee otti taas ulosajon Kristian Janssonin niittaamisesta. Lopultakin HIFK laittoi Granin maksamaan alivoimastaan, kun Knopinskii ja Grönmark toivat vieraat tasoihin 24-24. Ottelua oli jäljellä enää viisi minuuttia, kun Vili Leppänen teki nopeasta vastahyökkäyksestä HIFK:lle johtomaalin 25-26. Grani otti aikalisän, jolla joukkue ilmeisesti päätti pilata tässä vaiheessa iloisen vierasjoukkueen illan. Viidessä minuutissa HIFK ei saanut enää yhtäkään maalia, ja ottelun maalikuningas GrIFK:n Erik Åkermarck viimeisteli oikeasta laidasta kolme maalia putkeen, ennen kuin Fredrik Forss kirjasi taululle loppulukemat 29-26

Rui Rolo HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset