Cupin finaali kutsuu – Kathlen Ax teki paluun

BK-46 – HIFK 23 – 29

Suomen Cup, välierä, Kauniainen 9.2.

HIFK eteni Suomen Cupin finaaliin vakuuttavan esityksen jälkeen. Punakone nakutti tulosta tasaisen tappavaan tahtiin jokaiselta paikalta. Kuten ottelun selostajakin HandisTV:llä totesi, on ihailtavaa katsoa kun seitsemän pelaajaa kentällä tietää tasan tarkkaan mitä tehdään.

HIFK otti luulot pois heti alussa. Kun ottelua oli pelattu 40 minuuttia, HIFK oli repinyt jo 10 maalin kaulan. Lopussa kun ottelu oli ratkennut, BK pääsi hieman kaunistelemaan lukemia. Missään vaiheessa BK-46 ei kuitenkaan uhannut HIFK:n johtoa.

Kathlen Ax (14) on ollut ratkaisijana monessa.

Mielenkiintoinen lisä HIFK:n kokoonpanossa on oikean laidan pikakiituri Kathlen ”Pulu” Ax, joka teki paluun käsipallokentille lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Kevään 2022 pronssiotteluun päättyneen kauden jälkeen Ax päätti pitää hengähdystaukoa käsipallosta. Nyt kuitenkin veri veti takaisin kentälle, ja tulostakin syntyi hyökkäyspäässä kahden maalin verran ja puolustuksessa aukkojen tilkitsijänä. Ax on mukana toistaiseksi ainakin kauden loppuun.

Finaali pelataan Kauniaisten palloiluhallissa lauantaina 10.2. klo 14.30. Se onkin varsinainen herkkupala. Finaalissa kohtaavat sarjan kaksi tällä hetkellä parasta joukkuetta, ja tiukkaa vääntöä on luvassa. Vastakkain ovat myös sarjan tämän hetken parhaimmat maalivahdit, HIFK:n Roosa Niemi ja GrIFK:n Alexandra Olsson. Usein sanotaan, että isot ottelut ratkeavat maalivahtipeliin. Se jää nähtäväksi. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella sarjassa kahdesti. Ensimmäisen HIFK vei, mutta toinen päättyi tasan.

Tule paikan päälle seuraamaan jännitysnäytelmää tai katso HandisTV:stä missä vain! Otteluun pääset täältä: https://nsm.finnhandball.net/handistv/suomen-cupin-final4-2024