Tylyä kyytiä BK:lta Kalliossa

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – BK-46  24 – 38 (9-17)
To 7.12. klo 19:00
Helsingin Urheilutalo

Torstai-iltana saatiin siniraitaisia vieraita Karjaalta, kun sarjaa johtanut BK-46 tuli kauden ensimmäiselle vierailulle Kallioon. BK:lla oli tilillään vasta yksi tappio Cocksille, ja täysi kymppi voitettuja pelejä. Ensimmäinen kohtaaminen Karjaalla päättyi BK:n selvään kotivoittoon.

Torstain matsissa BK-46 astui kentälle nälkäisempänä. Vieraat tekivät nopeasti ottelun kolme ensimmäistä maalia, kun IFK onnistui ohittamaan Mikael Heinosen vasta kuudennella yrityksellä yli 7 minuutin harjoittelun jälkeen. Viktor Grönmarkin kavennuksen jälkeen BK-46 juoksi taas neljä seuraavaa maalia, ja vain 12 minuutin kohdalla IFK oli jo tarpeettoman syvällä 1-7 takaa-ajossa. Väsyneen näköisenä pelannut HIFK ei löytänyt parempaa pitoa kuluneisiin kitkarenkaisiin, vaan joutui katselemaan BK:n karkumatkaa samalla kun Mikael Heinonen piti IFK:n vain 7 maalissa 25 minuuttiin asti. Ero pysyi niukasti alle 10 maalissa, ja köhivän avausjakson päättyessä BK-46 oli 9 maalin johdossa 7-16.

Tauko ei herättänyt IFK:n sisäistä liekkiä, vaan toisen jakson alussa BK-46 sammutti toiveet heittämällä nopeat viisi maalia vain neljässä minuutissa. 12 maalin ero jätti HIFK:n yhtä lannistuneeksi kuin ensimmäisellä puoliajalla, ja BK sai nautiskella ajasta ja vapaasta tilasta pitäen matsin helposti hallussaan. IFK:n yritykset 7 hyökkääjällä päättyivät liian usein omiin virheisiin, ja BK nakutteli ilmaisia maaleja tyhjään verkkon. Maalipuiden välissä nähtiin yhteensä viisi eri veskaria, mutta pallo tarttui vain BK-vahti Mikael Heinoselle joka palkittiin kolmella tähdellä lopulta yli 50% torjuntatehoista (15 torjuntaa / 14 päästettyä).

Matsi jätti melkoisen paljon muistista pyyhittävää, sillä kaiken suorittamisen tasoa pitää parantaa merkittävästi jo lauantaihin mennessä, kun HIFK matkustaa sarjakakkosen GrIFK:n kotiluolaan Kauniaisten peruskallion alla. Sarjaohjelma ei anna armoa ennen joulutaukoa, sillä matsit jatkuvat vielä seuraavallakin viikolla kolmosta (Cocks) ja nelosta (SIF) vastaan.

Maalintekijät:  (7m maalit)
HIFK  24

Linus Svensson 6 (2)
Vladimir Knopinskii 5 (2)
Rui Rolo 4
André Udd 2
Nicolas Reenpää 2
Viktor Grönmark 2
Oskari Suopajärvi 1
Jakob Meinander 1
Joel Hagström 1

BK-46  38

Sebastian Säkkinen 7 (2)
Jonathan Ekman 7
Janne Korpimäki 6
Oliver Nordlund 3
Miska Henriksson 3
Robin Sjöman 2
Albert Löfgren 2
Alex Lignell 2 (1)
Jac Karlsson 2
Mikael Heinonen 2
Jonathan Roos 1
Roy Lindqvist 1

Tähtipelaajat

Mikael Heinonen BK-46 3
Jonathan Ekman BK-46 2
Linus Svensson HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK

André Udd 1 x 2 min
Nicolas Reenpää 2 x 2 min
Oskari Suopajärvi 1 x 2 min

BK-46

Miska Henriksson 1 x 2 min
Robin Sjöman 3 x 2 min