Tasainen derby kääntyi HIFK:n eduksi

HIFK – Dicken 32 – 28 (13 – 13)
18.1.2024
Helsingin Urheilutalo 

Edellisiin paikalliskamppailuihin verrattuna torstai-illan ottelu oli tasaisin. Saatiin mennä toisen puoliajan puoliväliin asti, ennen kuin HIFK sai revittyä kaulaa vieraisiin nähden. Lopulta voittomarginaali oli neljä maalia, mutta jo kuutisen minuuttia ennen loppua oli selvää, kuka ottelun vie.

Dicken aloitti vahvasti, kun HIFK:lla ei taas meinannut hyökkäyksessä onnistua oikein mikään. HIFK tuli juuri ja juuri tasoihin ennen puoliaikataukoa.

HIFK meni ensimmäisen kerran johtoon vasta toisen puoliajan alussa. Sen jälkeen nähtiin tasaista vääntöä, mutta pikkuhiljaa kotijoukkue hivuttautui kuskin paikalle. Se oli tasaisen työnteon lopputulos.

Ottelussa oli kaksi hahmoa (ruots. matchens lirare): HIFK:n Kira Härkönen ja Dickenin Malena Heikkinen, jotka keräsivät viisi tähteä yhteensä. He tekivät kentällä melkein mitä halusivat ja olivat vahvoja myös puolustuspäässä. Heillä.on pohjaton itseluottamus ja halu tehdä maaleja. Heikkinen oli paljon vastuussa, koska pelinjohtaja Matilda Peitsaro oli poissa. Nyt heitot myös osuivat. Härkönen on pelannut tasaisen vahvaa kautta koko ajan. HIFK:lta puuttui kokoonpanosta maalihai, viivapelaaja Ella Holopainen. Emma von Nandelstadh on erinomainen viivalla, mutta häntä tarvittaisiin myös takalinjoilla, varsinkin kun myös Natascha Foley on poissa.  Maajoukkuemaalivahti Roosa Niemi oli myös poissa, mutta Ronja Willgren paikkasi hienosti. Samoin paikalle hälytetty konkarimaalivahti Annika Lindlöf.

Dickenin toinen vastuunkantaja oli Elsa Keinänen, jonka väkivahvat väännöt pitää jatkossa pystyä puolustamaan paremmin. HIFK:ssa oli muitakin onnistujia, kuten aina varma Anniina Nyholm, terävä Jannie Grönmark sekä Sara Jäntti, joka teki monipuolisesti maaleja asemapelistä, nopeista ja 7 metrin heitoista.

Runkosarjan voitto on nyt enää yhden voiton päässä.  Se tarkoittaisi kotietua loppuun asti Play Offseissa.

Jäljellä on vielä 3 ottelua, joista kaksi kotona. Kotiottelut 4.2. ja 17.2.

Kira Härkönen jatkaa vahvoja otteitaan