Käsipallon SM-Liiga
Sjundeå IF – HIFK  27 – 22 (13-10)
La 11.11. klo 16:00
Arena Siuntio-Sjundeå

Lauantaina sateisessa Siuntiossa nähtiin kahden huippuvireisen maalivahdin mittelö. Ensimmäisellä sarjakierroksella SIF kävi yllättämässä IFK:n Kalliossa 31-35 vierasvoitolla, joten IFK:lla oli velkoja maksettavanaan tärkeässä matsissa molempien jengien tavoitellessa nelospaikkaa ylempään loppusarjaan.

Heti matsin alussa molemmat veskarit näyttivät mitä on luvassa. Viidessä minuutissa nähtiin vain yksi pelitilannemaali, kunnes Anton Luuppala osui toistamiseen kentän puolelta vieden SIF:n 3-1 johtoon. Martin Börjes taisteli komeita torjuntoja SIF-heitoista, ja 13 minuutin kohdalla IFK pääsi edelle 4-5 johtoon Vladimir Knopinskiin upotettua 7m-heiton. Jakson puolivälissä IFK pummasi omia vetojaan ohi maalista, päästäen Siuntion selvään johtoon jopa 6 peräkkäisellä SIF-maalilla. HIFK-hyökkäys ei saanut tehoja huippuunsa, kun pakeista puuttui samanaikaisesti André Udd ja Oskari Suopajärvi. 23 minuutin kohdalla IFK oli saanut aikaan vain 5 maalia, mutta vauhdikas lopetus ensimmäisellä jaksolla tuplasi maalimäärän vielä kymmeneen ennen taukoa.

Levänneet maalien vahtijat aloittivat toisen jakson taas tehokkaasti ja ensimmäinen maali nähtiin vasta 35 minuutin kohdalla. IFK:lla oli edelleen ongelmia maalintekemisessä, kun avauskympillä vain yksi pallo löysi SIF-verkkoon. Sjundeå nousi viiden maalin johtoon 16-11 ja IFK joutui aloittamaan uhkapelin pelaamalla ilman maalivahtia. Tulosta syntyi muutaman maalin verran, mutta nopeilla vastaiskuillaan SIF sai kuitattua maalit toiseenkin päähän ennen kuin Börjes oli saanut itseään täysin torjuntavalmiiksi. SIF-vahti Mika Malassu oli IFK-pelaajien peikkona erityisesti 7m-heitoissa, eikä vieraat saaneet eroa pienemmäksi kuin hetkittäin. Vielä 50 minuutin kohdalla ero oli kolmessa maalissa 21-18, mutta Siuntion voimat riittivät paremmin loppuun asti. Hieman vajaalla kokoonpanolla pelannut IFK ei päässyt tavoittelemaan voittoa, vaan lopussa SIF kasvatti eron viiteen maaliin ottaen kauden toisen voittonsa IFK:sta maalein 27-21. SIF-veskari Mika Malassu esti IFK:lta 20 maalia, ja Martin Börjes torjui puolestaan 17 SIF-heittoa.

Joel Hagström HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset