HIFK vahvisti asemiaan sarjakärjessä – Dicken kaatui vieraskentällä

Dicken – HIFK 22 – 31 (9 – 15) 
11.11.2023
Pirkkolan palloiluhalli 

 

HIFK:n ja Dickenin väliset kamppailut ovat tarjonneet pelaajille ja katsojille valtavan määrän adrenaliinia ja pelaamisen iloa koko viime vuosikymmenen. Myös eilinen ottelu Pirkkolassa tarjosi hyvää käsipalloviihdettä ja tasaista kamppailua, joskaan ei niin paljon jännitystä, sillä HIFK paineli menojaan jo ensimmäisellä puoliajalla, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

Ottelussa saavutettiin jälleen yksi virstanpylväs, kun HIFK heilutti vastustajan verkkoa 26 000. kerran SM-sarjassa kautta aikojen.

HIFK:n ja Dickenin kohtaamiset ovat aina kiinnostaneet yleisöä. Kuva vuodelta 2019.

HIFK oli valmistautunut otteluun huolella ja noudatti pelisuunnitelmaa tarkasti. Valmennustiimi Grinishin-Cainberg osaa kyllä tämän: vastustajan tarkka analysointi ja pelisuunnitelman rakentaminen kohta kohdalta. Seuraava askel onkin sitouttaa pelaajat toteuttamaan suunnitelmaa antamatta kuitenkaan luovuuden ja ilon kadota. Pelaajat tekivät työtä käskettyä. Myös maalivahtipeli on uomissaan. Roosa Niemi oli jälleen erinomainen liimaaja.

Dickenillä oli hyvää yritystä eikä se anna periksi. Joukkue uudistui melkoisesti tälle kaudelle valmentajaa myöten. Pelaajien keskinäisen sekä pelaajien ja valmentajan välisen yhteyden löytyminen saattaa kestää kuukausia. Uuden valmentajan myötä pelitapakin aina hieman muuttuu. HIFK:n etu Dickeniin on se että pelaajistossa ei tapahtunut juurikaan muutoksia viime kauteen nähden. Uusi valmentaja toki tuo uuden tavan pelata, mutta Grinishin on osalle pelaajista jo vanha tuttu.

Nouseeko Dicken vielä haastamaan HIFK:n ja GrIFK:n? Sitä saamme odottaa kauden edetessä.

Seurapäivä la 18.11. Helsingin urheilutalossa

Seuraavan viikon ottelu pelataan BK-46:ta vastaan lauantaina 18.11. klo 17.00. Ennen naisten ottelua on miesten vuoro pelata SM-liigan paikallisottelu HIFK – Dicken klo 14.30.