Kotiavaus päättyi 4 maalin tappioon

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Sjundeå IF  31 – 35 (12-16)
Ke 20.9. klo 20:00

Keskiviikkona Kalliossa pelattiin kauden ensimmäinen kotipeli. HIFK oli ennättänyt jo aloittaa liigakauden Riihimäellä, häviten Cocksin kukkolaumalle runsasmaalisessa ottelussa maalein 39-35. Sjundeå IF oli saanut latautua keskiviikkoon asti, ja aloitti liigaurakkansa vasta tästä pelistä. Joukkueilla oli tasavahva aloitus peliin, vaikka IFK kävi 4-2 johdossa reilun viiden minuutin kohdalla. Tiukasti puolustanut Siuntio ei päästänyt eroa suuremmaksi, kuroen tasoihin saakka omasta alivoimastaan huolimatta. IFK sinnitteli yhden maalin etumatkalla varttiin saakka, kunnes kotijengille tuli kurinpidollisia ongelmia. Ajoittain tiukka tuomarilinja aiheutti IFK:lle ansaitusti neljä peräkkäistä ulosajoa, ja 8-7 kotijohto kääntyi 9-13 takaa-ajoksi. SIF jatkoi kurinalaista peliään avausjakson loppuun asti, ja pääsi mehulle koppiin neljän maalin taukojohdossa 12-16. Aivan ensimmäisen jakson lopulla nähtiin vielä vakavan näköinen loukkaantuminen, kun syöttöä vastaanottanut Linus Svensson tyrmättiin tajuttomaksi SIF-puolustajan käsittelyssä. Tällä kertaa pääkontaktista ei tullut tuomiota, eikä Svensson enää osallistunut peliin.

Vladimir Knopinskii upotti pelissä 12 maalia

Jo matsin alkaessa ilman useampaa avauskentällisen vakionimeä pelannut HIFK ei juuri saanut tehoja hyökkäyksiin Svenssonin jäätyä sairaslistalle yhdessä Rui Rolon ja Kristian Janssonin kanssa. IFK-pakit André Udd (6 maalia) ja Oskari Suopajärvi (5 maalia) antoivat riittävästi tukea matsin maalisankari Knopinskiille, joka urakoi laidastaan yhteensä 12 maalia, mutta kokonaisuutena Sjundeån miehistöstä löytyi laajemmin maalintekijöitä. Toisella puolikkaalla SIF-puolustus tsemppasi entistäkin tiiviimmin, ja vieraat kasvattivat tasaisesti johtoaan. Kolmen vartin täyttyessä ero oli tuplaantunut 8 maaliin 20-28, mutta HIFK ei vielä suostunut luopumaan voiton toiveista. Pelatessaan viimeisen 10-minuuttisen 7 pelaajalla IFK onnistui taas puolittamaan SIF-johdon neljään maaliin.

Kellosta kuitenkin loppui aika kesken ja Sjundeå IF pääsi juhlimaan voittoa heti avauspelissään. IFK:n tilille merkittiin jo toinen tappio, eikä päävalmentaja Rostislav Grinishin ollut tyytyväinen näkemäänsä:
”Tänään pelimme ei ollut tarpeeksi kurinalaista emmekä tehneet sovittuja asioita riittävän hyvin. Syyskuussa olemme jo ehtineet pelata monta peliä, ja tänään tuli vielä uusi loukkaantuminen Linus Svenssonin jäätyä pois ekalla jaksolla. Nuori joukkueemme tarvitsee vielä hieman lisää kokemusta parhaan tason saavuttamiseksi. Yritämme parantaa jatkossa kun saamme pelaajia takaisin penkille”, kommentoi Rosti pelin päätyttyä.