LOPPUOTTELU
GrIFK – HIFK  18 – 30 (8-13)
Su 12.5. klo 17:15
Helsingin Urheilutalo

A-nuorten Final4-viikonloppu päätettiin äitienpäivän iltana A-poikien SM-finaaliin. Loppuotteluun pääsivät runkosarjan ykkönen ja kakkonen, kun GrIFK kaatoi välierässä tieltään BK-46:n ja HIFK jätti sarjakolmosen Dickenin pronssiotteluun. Finaalimatsi oli uusintakohtaaminen viime vuoden ASM-loppuottelusta, missä HIFK otti kultaa 39-30 voitolla.

Finaalin ensimmäinen maali nähtiin kahden minuutin kohdalla, kun Gr-kapteeni Arthur Nyström rikkoi nollat. Vihreäpaitainen GrIFK kävi vielä toistamiseen johdossa tilanteessa 2-1, kunnes HIFK siirtyi kuskin paikalle kolmella peräkkäisellä maalilla. 10 minuutin kohdalla Grankulla ylsi viimeistä kertaa tasatilanteeseen 4-4, minkä jälkeen matsin ensimmäinen ulosajo tarjosi HIFK:lle tilaisuuden kasvattaa johto uudelleen kahteen maaliin 4-6. Jakson puolivälissä HIFK osui neljä kertaa putkeen ja pääsi jo 4-8 etumatkalle ennen seuraavaa GrIFK:n kavennusta. Ero pieneni takaisin kahteen maaliin 8-10 neljä minuuttia ennen taukoa, mutta HIFK onnistui taas tekemään kolme peräkkäistä maalia ja Röda sai aloittaa tauon viiden maalin johdossa 8-13.

Ensimmäisellä jaksolla 13 torjuntaa (61,9 %) esittänyt HIFK-maalivahti Viljo Ukkonen jatkoi Granin kiusaamista toisenkin puoliajan alussa. Ensimmäisellä 10-minuuttisella Oliver Siven heitti kolme maalia putkeen vasemmasta laidasta ja HIFK repäisi johdon jo 9 maaliin 11-20 Grankullan osuessa vain kolme kertaa. HIFK tiivisti hyökkäystehonsa vain viiden pelaajan käsiin, joista Vili Leppänen oli finaalin tehokkain 8 maalilla. Grankulla IFK:lla 9 eri pelaajaa onnistui maalinteossa, mutta vain William Nysten osui enemmän kuin kahdesti. Toisellakin 10-minuuttisella HIFK piti pelin hallussaan johtaen peliä turvallisesti 16-26 kun loppusummeri oli enää 10 minuutin päässä. Pelin viime hetkillä HIFK piti tempoa rauhallisena, ja sai puolustettua Suopajärven ulosajosta seuranneen alivoimankin maalittomaksi. Viimeisen 13 minuutin aikana Grani sai vain kolme maalia, ja tasan 30 maaliin yltänyt HIFK aloitti mestaruusjuhlat lopulta 12 maalin erolla 18-30. Viljo Ukkonen pysäytti koko matsissa 25 yritystä torjuntaprosentilla 58,14%.