Välierä
HIFK – Dicken  32 – 20 (13-10)
La 11.5. klo 12:00
Helsingin Urheilutalo

A-nuorten Final4-lopputurnaukset järjestetään HIFK Damhandbollin toimesta Helsingin Urheilutalolla. Lauantain toisessa välierässä haettiin finaalijengiä derby-hengessä HIFK:n kohdatessa runkosarjassa kolmoseksi sijoittuneen Dickenin.

Joukkueiden keskinäiset pelit runkosarjassa päättyivät IFK:n voittoihin, mutta välierässä Dicken iski kovan vastuksen heti alusta. Puolustus oli tarkkaa molemmissa päädyissä, ja kuuden minuutin kohdalla maaleja oli nähty vasta yhdet molempiin päätyihin. Alkukankeus alkoi murtua 10 minuutin jälkeen, kun Dicken osui eri puolilta kenttää ja nousi kahden maalin etumatkalle. HIFK:n tehot keskittyivät oikealla pakilla pelanneen Vili Leppäsen heittokäteen, joka heilautti kaikki Rödan viisi ensimmäistä maalia. IFK nousi ensimmäistä kertaa johtoon, kun Oskari Suopajärvikin osallistui maalitalkoisiin. Eero Holmbergin maalit veivät IFK:n jo kolmen maalin johtoon 10-7, kun avausjaksoa oli pelaamatta vajaat 6 minuuttia. Dicken sinnitteli takaisin yhden maalin päähän, mutta viimeisten minuuttien maaleilla IFK pääsi aloittamaan tauon taas kolmen maalin johdossa 13-10.

Toinen jakso aloitettiin vauhdikkaammin, kun joukkueet heittivät viidessä minuutissa kuusi maalia tasatahdissa 3-3. Sitten Dickenille koittivat kohtalonhetket, ja seuraavalla 5-minuuttisella matsi repesi tilanteesta 16-14 selvään HIFK-johtoon 8 maalin erolla 23-15. Puolustustaan tiivistänyt IFK piti Dickenin poissa heittopaikoista ja vieraiden maalinteko tukahtui kolmannella vartilla vain muutamaan osumaan. IFK:n Viljo Ukkonen torjui maalilla 17 Dicken-yritystä, ja kollega Christian Haga toisessa päädyssä keräsi käsiinsä 15 palloa. Punaiset paidat pitivät vauhtia päällä vaihtopelaajienkin turvin, ja HIFK venytti välimatkan 10 maaliin 28-18 juuri viimeisen 10-minuuttisen alkaessa. Aaro Kolkki upotti loppuhetkillä laidasta kolme maalia ja varmisti IFK:lle toisen peräkkäisen finaalivuoden lopulta 32-20 voitolla.

A-poikien SM-loppuottelussa HIFK kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Grankulla IFK:n. Grani päihitti omassa välierässään BK-46:n kahden maalin erolla 24-22. Runkosarjan kohtaamisessa voitot meni tasan 1-1, GrIFK:n voitettua kotipelinsä Solvallassa- maalein 26-24 ja HIFK:n kuitatessa Kalliossa korkoineen 38-24 kotivoitolla. Joukkueet pelasivat A-poikien loppuottelussa myös keväällä 2023, kun HIFK otti pokaalin Stadiin kotivoitolla 39-31.