Käsipallon SM-Liiga
Dicken – HIFK  26 – 29 (13-12)
La 13.1. klo 13:00
Pirkkolan palloiluhalli

Vuoden ensimmäisessä liigapelissä HIFK sai pelata vierasmatsin kotikaupungin alueella. Kauden kolmannessa Stadin derbyssä Dicken tavoitteli vielä avausvoittoa IFK:ta vastaan, samalla kun HIFK tarvitsi sarjapisteitä nelospaikan tavoittamiseksi. Dicken oli saanut paremman latauksen päälle ottelun alussa ja isäntäjoukkue aloitti pelin kahdella peräkkäisellä maalilla. Alkuminuuteilla IFK pysytteli kannoilla tilanteeseen 4-3 asti, kunnes Dicken heitti kolme maalia putkeen IFK:n helppojen pallonmenetysten jälkeen. 10 minuutin kohdalla ero oli kasvanut jo viiteen maaliin Dickenin johtaessa maalein 9-4. Toisella 10-minuuttisella Martin Börjes piti Dickenin ilman maaleja 18 minuuttiin asti, ja HIFK pääsi kirimään muutamasta virheestä huolimatta lähemmäksi tilanteeseen 9-7. Jakson vimeisellä kolmanneksella Dicken pääsi taas neljän maalin johtoon 13-9, mutta nyt vuorostaan Dickenillä oli vaikeuksia huolehtia pallosta ja HIFK heitti kolme maalia putkeen. Jakson viimeisessä hyökkäyksessä pelikello aiheutti hieman aiheetonta kiirettä IFK:n ratkaisuun, ja Dicken sai lopulta aloittaa tauon niukassa yhden maalin johdossa 13-12.

Tokalla puolikkaalla oli IFK:n vuoro aloittaa vauhdilla. Vieraat heittivät seuraavatkin kolme maalia putkeen, ja Dickenin 13-9 johto oli kääntynyt 13-15 takaa-ajoksi. HIFK alkoi löytää reikiä Bogdan Klepan tutuista torjuntaliikkeistä, Myös Dickenin maalipaikat saatiin tukittua omassa päässä, vaikka Benjamin Peitsaro jatkoi maalitehtailua yhteensä 8 osumalla. Toiseksi vaarallisin viimeistelijä oli Roni Syrjälä, joka päätti kaikki 7 kontrahyökkäystään maaleihin. IFK:lla maalintekoon osallistui 9 eri pelaajaa, Joel Hagström johtaessa hyökkäystä 6 maalilla takamiehen paikaltaan.

IFK menetti kahden maalin johdon 40 minuutin kohdalla, kun Armi Pärt onnistui kahdesti viivalta tasoittaen tilanteeksi 19-19. Dicken sai pelin uudelleen haltuunsa Klepan torjunnoilla, ja HIFK jäi taas parin maalin päähän toisen jakson puolivälissä. Viimeinen vartti tarjosi vaihtelevia tilanteita ja jännitystä maalien aaltoillessa eri päätyihin. Ensin IFK tasoitti 23-23:een parilla maalilla, kunnes 51 minuutin kohdalla Dicken oli uudestaan 25-23 johdossa. IFK onnistui virittämään pelinsä parhaimmilleen viime minuuteilla, ja valkopaitaiset vieraat heittivät ratkaisuhetkillä viisi maalia putkeen. Päättäväiset hyökkäykset nostivat IFK:n 25-28 johtoon viimeisen minuutin alkaessa, ja vuosi 2024 saatiin lopulta aloittaa 26-29 vierasvoitolla. Sarjataulukon kannalta toinen merkittävä tulos nähtiin Turussa, kun Åbo IFK otti kauden ensimmäisen voittonsa Sjundeå IF:stä. Yllätystuloksella HIFK pääsi jo kaksi pistettä Siuntion edelle, kun runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta. Erityisesti SIF:illä on haastetta pisteiden keräämisessä, sillä joukkueella on edessään koko kärkikolmikko BK-46, GrIFK ja Cocks. HIFK voi ottaa ratkaisevat pisteet ensi keskiviikon kotipelissä, kun IFK:n vuorostaan kohtaa turkulaiskaimat Urheilutalolla.

Joel Hagström HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset