Ylempi loppusarja
HIFK – GrIFK  27 – 32 (8-16)
Ke 6.3. klo 20:00
Helsingin Urheilutalo

Keskiviikko-iltana kauden kuudennessa Kamrat-derbyssä pelattiin tärkeistä pisteistä, kun HIFK:lla oli viimeinen mahdollisuus tavoittaa juuri kahden pisteen päässä ollut Grankulla IFK. Viisi edeltävää ottelua oli pelattu tasaisissa merkeissä, sillä molemmilla oli kaksi voittoa ja kerran päädyttiin pistejakoon.

Ottelu aloitettiin nopeilla avausmaaleilla kumpaankin suuntaan, mutta Granilla pysyi pallo paremmin käsissä kuin hiukan hermostuneena aloittaneella HIFK:lla. HIFK menetti muutaman hyökkäysvuoron syöttövirheisiin ja ohiheittoihin, kun taas Grankulla pelasi omia hyökkäyksiään rauhallisemmin mutta tarkemmalla viimeistelyllä. Jo ennen 10 minuutin täyttymistä HIFK käytti ensimmäisen aikalisän fokuksen parantamiseen Granin johtaessa maalein 1-5. Aikalisän jälkeen HIFK-heitot menivät jo maalia kohti, mutta välissä oli yhä liiankin tuttu este Patrik Roslander nollaamassa näitäkin yrityksiä. HIFK:n maalinteko pysyi kipsissä 24 minuuttiin asti, kun verkkoon asti saatiin vaivaiset neljä palloa. Granin johtaessa jo 4-12. Rödan maalinteko sai lisää vauhtia vasta toisesta ylivoima-tilanteesta, kun Granin Wilhelm Parvisen ulosajo jätti Vladimir Knopinskiin vapaaksi laidassa. Knopinskii heitti kolme osumaa viidessä minuutissa, ja HIFK tuplasi maalimääränsä nopeasti kahdeksaan. Grani jatkoi jyrääviä hyökkäyksiään ja lopetti jakson samaan tahtiin aloittaen tauon 8-16 johdossa.

HIFK aloitti toisenkin jakson yhtä ujostellen, tehden vain viisi maalia ensimmäisellä kympillä. Kontrolloidusti pelannut Grani ei juuri virheitä tehnyt, vaan kasvatti johtonsa suurimmillaan 10 maaliin tilanteessa 12-22. Tässä vaiheessa GrIFK siirtyi odottamaan seuraavaa otteluaan Cocksia vastaan, jossa ratkaistaan loppusarjan kakkostila sekä suora välieräpaikka. Matsin viimeisellä vartilla GrIFK hallitsi pelin kulkua tempon rauhoittamisella, ja muutamalla maalilla eroa kaventanut HIFK ei missään vaiheessa ehtinyt tulla uhkaamaan Granin kolmatta voittoa. Päättäväisillä heitoilla kolme peräkkäistä maalia upottanut Oskari Suopajärvi pakotti GrIFK:n kuitenkin aikalisän pariin, kun välimatka oli pienentynyt enää neljään maaliin. Gr-puolustus ryhdistäytyi viimeisen 10 minuutin ajaksi, ja eroksi merkittiin lopulta viiden maalin vierasvoitto 27-32. Maalinteko-vastuu jakautui laajalle, sillä molemmilla joukkueilla oli 7 vähintään kolmen maalin pelaajaa, mutta kukaan ei tehnyt viittä enempää. Helmikuun tähtipelaajana palkittu Patrik Roslander torjui jälleen 13 palloa kolmen tähden arvoisesti, ja tällä kertaa Niklas Zilliacuksen johdolla HIFK:n veskarikaksikko keräsi yhteensä 14 torjuntaa.

Lopputuloksella Grankulla karkasi HIFK:n ulottumattomiin, samalla kun Cocks voitti oman pelinsä BK-46:tta vastaan. Ennen viimeisen kierroksen otteluita BK-46 on jo varmistanut ykköstilan, ja HIFK on joka tapauksessa neljäntenä. Tärkeä kakkospaikka ja oikopolku suoraan välieriin ratkaistaan lauantaina Kauniaisissa GrIFK:n ja Cocksin kesken.

Vladimir Knopinskii HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset