ENNAKKO: Stadin derby lauantaina

Aktialiiga miehet
HIFK – Dicken
La 26.10. klo 16:00
Helsingin UT

Kauden ensimmäinen paikalliskamppailu nähdään Kalliossa lauantaina 26.10. Dicken oli kesän siirtokauden pahin romahtaja, kun lauttasaarelaisten riveistä katosi täysi kentällinen tärkeitä pelaajia. Sinipunaisiin on tarjolla sukupolvenvaihdos, kun vuosikymmenen ajan Dickeniä johtaneet Bromanin veljekset Benny ja Joacim päättivät astua sivuun kentältä. Samalla esimerkillä uransa lopettivat myös Filip Söderlund ja Anton Remy. Muihin joukkueisiin suuntasivat Benjamin Peitsaro, Serhii Dubovyk sekä Roni Syrjälä ja Bogdan Klepa. Uudistunut miehistö vielä hakee avauspisteitään Aktialiigassa, kun viiden pelin jälkeen kassassa on pelkkää kokemusta viidellä tappiolla. Dickenillä oli käynnistymisvaikeuksia viime kaudellakin, mutta hitaasta alusta huolimatta joukkue kiipesi alemmasta loppusarjasta HIFK:n yli välieriin ja lopulta SM-pronssille saakka.

Kauden 23-24 runkosarjassa HIFK voitti kaksi vieraspeliä maalein 28-30 ja 26-29, mutta kotimatsi jäi tasapeliin 27-27. Alemman loppusarjan ykköseksi noussut Dicken kaatoi IFK:n kaksi kertaa puolivälierissä maalin erolla 27-28 ja 23-24 pudottaen Rödan ulos välieristä jo toista kertaa. Tämän kauden peleissä Dicken on tehnyt 117 maalia keskiarvolla 23,4 per ottelu, ja joukkueen paras viimeistelijä William Sjöholm on heittänyt 27 osumaa. Ottelun enemmän pelannut HIFK on kuudessa matsissa tehnyt jo 208 maalia (ka. 34,7 / ott). Rödan ja koko Aktialiigan maalintekoa johtaa 58 maalillaan Jooa Knaapinen. HIFK:n kakkosena oleva Vladimir Knopinskii on liigan maalitilastoissa viidentenä 38 osumalla. Dickenin puolustus on ohitettu 5 pelissä 155 kertaa (ka. 31 maalia / ott) ja myös IFK:n maaliverkkoa on tuuletettu vauhdikkaasti 211 takaiskulla 6 ottelussa (ka. 35,2 / ott)

Edelliset 5 ottelua, HIFK

18.10.  HIFK – SIF  39-27 
11.10.  GrIFK – HIFK  32-32 
5.10.  HIFK – Cocks  30-45 
28.9.  BK-46 – HIFK  42-28 
20.9.  HIFK – ÅIFK  41-30 

Edelliset 5 ottelua, Dicken

19.10.  Dicken – GrIFK  20-26 
9.10.  Cocks – Dicken  41-23 
6.10.  Dicken – BK-46  25-37 
27.9.  ÅIFK – Dicken  24-23 
21.9.  Dicken – SIF  26-27 

SÄHKÖINEN OTTELUOHJELMA

Kaikissa HIFK-kotiotteluissa joukkueiden kokoonpanot jaetaan sähköisessä muodossa HIFK-kotisivujen kautta. Näin vältämme turhaa paperinkulutusta katsomossa, digitaalista käsiohjelmaa voit tarkastella oman puhelimen näytöltä.

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan viimeistään pelipäivänä IFK-kotisivuille, kotihallin lipunmyynnistä ja IFK:n sosiaalisen median kanavista löydät QR-koodin ja linkit käsiohjelmaan.

Joukkueiden kokoonpanot
HIFK – Dicken

PÄÄSYLIPUT HIFK:N KÄSIPALLO-OTTELUIHIN

Liput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Pääsylippujen hinnat:

15 € / AIKUISET

10 € / OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET, LAPSET 7-16 V

AKTIALIIGA 2024-25 KAUSIKORTIT

Helpoin ja edullisin tapa kaikkien kotiotteluiden seuraamiseen on HIFK-kausikortti. 125 euron hinnalla näet kaikki runkosarjan 12 kotipeliä sekä Suomen Cupin puolivälieräottelun. Kausikortti ei ole voimassa Aktialiigan playoff-otteluissa.

Osta kausikortti itselle ja ystävillesi kotipelien lipunmyynnistä (käteinen/maksukortit) tai tilaa omasi tilauslomakkeella HIFK-kotisivuilta.

HANDIS.TV NÄYTTÄÄ KAIKKI LIIGAOTTELUT SUORINA LÄHETYKSINÄ

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana Handis.tv-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 6,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 10,90 eur / kk. Voit myös ostaa koko käsipallokauden kaikki lähetykset kertasummalla 76 eur.

Miesten Aktialiigassa HIFK:n kotiotteluissa on aina live-selostus paikan päältä Urheilutalolta. Pelit selostaa viime kauden aikana mikrofonin varteen kotiutunut Jani Rinkinen, ja mukaan lähetyksiin pyritään saamaan vaihtuvia asiantuntijavieraita.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle. Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan! Mene osoitteeseen handis.tv/hifk-handball-men/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta.

KOTIOTTELUT

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Muuttuneet spåralinjat tarjoavat nyt runsaan valikoiman julkisia kulkuvälineitä suoraan hallin viereen! Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 2, 3, 4, 8 tai 10 – pysäkkinä suuntaa antavasti “Urheilutalo”. www.reittiopas.fi

PYSÄKÖINTI

Helsingin Urheilutalolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä. UT:n ympäristössä olevat kadunvarsipaikat (esim. Helsinginkadun tai Kirstinkadun varressa) ovat käytettävissä maksutta viikonloppuina, arkisin klo 9-21 pysäköintimaksu on 2 eur / 1 h.