ENNAKKO: Parasta perjantaissa: HIFK-SIF Urheilutalolla

Aktialiiga miehet
HIFK – Sjundeå IF
Pe 18.10. klo 19:00
Helsingin Urheilutalo

Perjantaina HIFK ja SIF etuilevat jo toiselle sarjakierrokselle pelaamalla kauden toisen keskinäisen ottelun. Joukkueet aloittivat liigakauden Siuntiossa maalijuhlalla, jossa SIF hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Isäntäjoukkue kävi vauhdikkaimmillaan jo 8 maalin johdossa (20-12, 27 min) mutta HIFK löysi peli-ilon toiselle jaksolle ja painoi ohi 35-38 voittolukemiin. SIF-paidasta HIFK:hon tälle kaudelle siirtynyt Jooa Knaapinen oli avauspelin paras maalintekijä 11 osumalla, kun SIF:n parhaat viimeistelijät olivat Vitalie Nenita (9 maalia) ja Christoffer Thor (8 maalia).

Tähän mennessä viisi ottelua Aktialiigassa pelannut HIFK on kerännyt tasaisesti viisi sarjapistettä. Kahden peräkkäisen voiton jälkeen (SIF, ÅIFK) Röda kärsi kaksi peräkkäistä tappiota (BK-46, Cocks) ja edellinen matsi GrIFK:ta vastaan päättyi tasapeliin 32-32. Viidellä pisteellä HIFK pitää sarjataulukon kolmatta sijaa BK-46:n ja Cocksin takana. Myös Sjundeå IF on pelannut viisi peliä, joista tuloksena kaksi voittoa (Dicken, Åbo IFK) ja kolme tappiota (HIFK, BK-46, Cocks). Neljällä pisteellään SIF jakaa nelospaikan tasapisteissä Åbo IFK:n kanssa. Koko kauden peleissä Siuntion parhaat maalintekijät ovat Vitalie Nenita (28), Christoffer Thor (26) sekä Dmytro Turchenko (20). Tällä kaudella HIFK on viidessä ottelussa tehnyt yhteensä 169 maalia keskiarvolla 33,8 maalia per ottelu. Siuntiolaisten maalitahti ensimmäisissä peleissä on ollut 146 tehtyä eli 29,2 maalia per ottelu. Päästettyjä maaleja IFK:lla on 184 (ka. 36,8 / ott) ja SIF:llä 161 (ka. 32,2 / ott) ja kummallakin joukkueella maalierona on -15.

Viime kaudella HIFK ja SIF pelasivat kolme keskinäistä peliä liigassa. Avauspeli Kalliossa päättyi Siuntion vierasvoittoon 31-35 ja SIF voitti kotonaankin viiden maalin erolla 27-22. HIFK kaatoi Siuntion vasta kolmannessa kohtaamisessa  Helsingissä 25-22 ja pääsi niukasti SIF:n edelle nelospaikalle ja ylempään jatkosarjaan.

Edelliset 5 ottelua, HIFK

11.10.  GrIFK – HIFK  32-32 
5.10.  HIFK – Cocks  30-45 
1.10.  HIFK – Dicken/Akademi  31-27 *
28.9.  BK-46 – HIFK  42-28 
20.9.  HIFK – ÅIFK  41-30 

* Suomen Cup 1/4 F

Edelliset 5 ottelua, SIF

12.10.  SIF – Cocks  24-31 
8.10.  BK-46 – SIF  39-22 
5.10.  SIF – ÅIFK  38-27 
1.10.  Cocks – SIF  42-22 *
21.9.  Dicken – SIF  26-27 

* Suomen Cup 1/4 F

SÄHKÖINEN OTTELUOHJELMA

Kaikissa HIFK-kotiotteluissa joukkueiden kokoonpanot jaetaan sähköisessä muodossa HIFK-kotisivujen kautta. Näin vältämme turhaa paperinkulutusta katsomossa, digitaalista käsiohjelmaa voit tarkastella oman puhelimen näytöltä.

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan viimeistään pelipäivänä IFK-kotisivuille, kotihallin lipunmyynnistä ja IFK:n sosiaalisen median kanavista löydät QR-koodin ja linkit käsiohjelmaan.

Joukkueiden kokoonpanot
HIFK – SIF

PÄÄSYLIPUT HIFK:N KÄSIPALLO-OTTELUIHIN

Liput kaikkiin IFK-kotiotteluihin myydään pelipäivinä Urheilutalon yläovella, 2. kerros. Lipunmyynti avataan tunti ennen ottelun alkua. Käteismaksu/yleisimmät pankkikortit (ei Smartum-setelit)

Pääsylippujen hinnat:

15 € / AIKUISET

10 € / OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET, LAPSET 7-16 V

AKTIALIIGA 2024-25 KAUSIKORTIT

Helpoin ja edullisin tapa kaikkien kotiotteluiden seuraamiseen on HIFK-kausikortti. 125 euron hinnalla näet kaikki runkosarjan 12 kotipeliä sekä Suomen Cupin puolivälieräottelun. Kausikortti ei ole voimassa Aktialiigan playoff-otteluissa.

Osta kausikortti itselle ja ystävillesi kotipelien lipunmyynnistä (käteinen/maksukortit) tai tilaa omasi tilauslomakkeella HIFK-kotisivuilta.

HANDIS.TV NÄYTTÄÄ KAIKKI LIIGAOTTELUT SUORINA LÄHETYKSINÄ

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana Handis.tv-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 6,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 10,90 eur / kk. Voit myös ostaa koko käsipallokauden kaikki lähetykset kertasummalla 76 eur.

Miesten Aktialiigassa HIFK:n kotiotteluissa on aina live-selostus paikan päältä Urheilutalolta. Pelit selostaa viime kauden aikana mikrofonin varteen kotiutunut Jani Rinkinen, ja mukaan lähetyksiin pyritään saamaan vaihtuvia asiantuntijavieraita.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle. Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan! Mene osoitteeseen handis.tv/hifk-handball-men/ ja tilaa katseluoikeus suosikkijoukkueesi kanavalta.

KOTIOTTELUT

HIFK pelaa kaikki kotiottelunsa Kalliossa, Helsingin Urheilutalolla (Helsinginkatu 25). Muuttuneet spåralinjat tarjoavat nyt runsaan valikoiman julkisia kulkuvälineitä suoraan hallin viereen! Paikan päälle Kallioon löydät raitiovaunuilla 1, 2, 3, 4, 8 tai 10 – pysäkkinä suuntaa antavasti “Urheilutalo”. www.reittiopas.fi

PYSÄKÖINTI

Helsingin Urheilutalolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä. UT:n ympäristössä olevat kadunvarsipaikat (esim. Helsinginkadun tai Kirstinkadun varressa) ovat käytettävissä maksutta viikonloppuina, arkisin klo 9-21 pysäköintimaksu on 2 eur / 1 h.