Rui Rolo jatkaa HIFK:ssa

HIFK:n paras maalintekijä Rui Rolo (27 v.) on tehnyt vuoden jatkosopimuksen liigakauden 23-24 loppuun asti. Benelux-liigasta Suomeen viime syksynä siirtynyt portugalilainen Rui Rolo on pelannut tehokkaasti SM-Liigassa, tehtyään runkosarjan peleissä toiseksi eniten maaleja koko liigassa. Kauden 24 pelissä maaleja syntyi yhteensä 145 eli yli kuusi maalia per ottelu. Kauden päättyessä maalimäärä oli liigan 7. paras yhteismäärä, ja ottelukohtainen keskiarvo koko sarjan kolmanneksi paras BK-kaksikko Nico Rönnbergin ja Sebastian Säkkisen jälkeen.

Mitä pidit pelaamisesta Suomen liigassa, Rui Rolo?
– Pidän kovasti SM-Liigasta, kaikissa peleissä on hyvä kilpailullinen taso ja joka jengistä löytyy vahvoja pelaajia. Pelityyli sopii minulle ja olen mielestäni sopeutunut hyvin suomalaiseen käsipalloon. Alkusarjan tulos oli ok, ja loppusarjassa pelimme sujui jo paremmin. Sitten kauden loppupuolella kärsimme useaita loukkaantumisia, ja pudotuspelien tulokset olivat paha pettymys. Haluan pelata kauden, jossa joukkue on parhaimmillaan kauden viimeisessä pelissä.

Miksi halusit jatkaa IFK:ssa ja mikä oli parasta muistosi ensimmäisestä kaudesta?
– Valitsin jatkosopimuksen IFK:ssa, koska pidin roolistani joukkueessa ja erityisesti hyvästä joukkuehengestä kopissa. Myös seuran toimet omien nuorten peluuttamiseksi vaikuttavat lupaavalta ja osallistun mielelläni seuraavaankin vaiheeseen. Paras muistoni menneestä kaudesta olivat Eurocup-ottelut KH Besaa vastaan, erityisesti pelimatka Kosovoon oli melkoinen kokemus.

”Rolon heittokättä tarvitaan myös ensi kaudella. Rui on ollut luotettava suorittaja ja tehnyt kiitettävän määrän maaleja tähän mennessä. Pelitaitojensa lisäksi Rolo on iloinen persoona ja pidetty joukkuekaveri. Olemme hyvin tyytyväisiä että Rui pukeutuu punaiseen myös ensi kaudella”, todetaan IFK:n urheilujohdosta.