Naiset voittoon sarja-avauksessa Cocksin synttäreillä

Cocks – HIFK 18 – 28 (9 – 13)
Naisten SM-sarja
16.9.2024
Cocks Areena

Sarjakausi alkoi naisten ja miesten osalta yhteisesti Cocksin vieraana Riihimäellä. Cocks juhli tapahtumassa 50-vuotissynttäreitään, ja sen kunniaksi vieraaksi oli kutsuttu HIFK:n joukkueet. HIFK:n naisten joukkue kuuluu sarjan ennakkosuosikkeihin. Cocksin naisille ottelu oli ensimmäinen SM-sarjassa. Riihimäellä on aikaisemminkin pelattu naiskäsipalloa, muttei Cocksin alla.

Cocksin naisilla oli alussa aikamoista jännitystä havaittavissa, ja HIFK aloitti rutiinilla ja repi eroa laajalla rintamalla. Cocks sai kuitenkin narusta kiinni, ja pääsi mukaan otteluvauhtiin. Taukolukemat olivat 9-13.

Toisella puoliajalla HIFK:n peli käynnistyi kunnolla erän puolivälissä kun Ella Holopainen otti ohjat käsiinsä. HIFK:lle siis rutiinivoitto. Ilahduttavaa oli Petra Gostowskin paluu kentille vuoden tauon jälkeen. Nopea laituri teki ottelussa yhden maalin.

HIFK-luotsi Rosti Grinishinin mukaan ongelmana olivat tekniset virheet. Tämä on tosin ymmärrettävää, kun kyseessä on kauden ensimmäinen peli. Cocks-valmentaja Markku Tuomi oli tyytyväinen omiensa panokseen ja taisteluun.

Muutamaa tuntia myöhemmin miesten joukkue pääsi tositoimiin. HIFK pelasi hyvän ottelun ja taisteli, mutta Cocks vei runsasmaalisen avausottelun 39 – 35.
Grinishin valmentaa myös miesten joukkuetta ja oli tyytyväinen pelaajien suoritukseen.

Näistä asetelmista on hyvä jatkaa eteenpäin.

Petra Gostowski (13) teki paluun kentille. Sofia Goman avustaa ja Tina Mäkinen (10) varmistaa. Kuva: Cocks Facebook