Kausi päättyi pronssi-iloitteluun

HIFK-SIF 39 – 27 (18 – 10)
2. pronssiottelu
8.5.2023
Helsingin Urheilutalo

HIFK vei odotetusti pronssimitalit kun se otti runsasmaalisen voiton SIF:stä maanantai-illan iloittelussa. HIFK petasi itselleen hyvät asemat jo ensimmäisessä pronssiottelussa Siuntiossa, josta se pääsi 7 maalin etumatkalta toiseen otteluun. HIFK vei pronssin yhteismaalein 65-46. Näin ollen tämän kevään pronssiottelut noudattivat viime kevään kaavaa.

Kauden viimeisen ottelun tunnelma oli katossa, ja joukkue oli helpottunut ja tyytyväinen kauden päätökseen. Ilahduttavaa oli, että HIFK:lla oli ottelussa jopa 11 maalintekijää.

Mitali on aina mitali, mutta HIFK:n tavoitteet ovat korkeammalla kuin pronssi. Mestaruuksiin tottuneella seuralla mestaruus on aina tavoitteena. Joukkueen nuorennusleikkaus alkoi jo viime kaudesta, jolloin tukku nuoria pelaajia liittyi joukkueeseen. Päävalmentaja Nils Kühr otti joukkueen uudelleenrakentamistehtävän innolla vastaan. Kun viime kauden päätteeksi kolme kokenutta kettua päätti ripustaa pelikengät naulaan, alkoi uuden joukkueen pelityylin rakentaminen. Yhdessä kaudessa uutta pelityyliä ei vielä saada toimimaan saumattomasti, mutta alku on ollut lupaava. Moni nuori pelaaja on saanut paljon vastuuta ja kehittynyt kauden aikana ratkaisijaksi. Paljon työtä on vielä edessä mestarijoukkueen rakentamisessa, mutta materiaali on niin hyvä, ettei ole epäilystäkään, etteikö se onnistuisi. Toivottavasti valmennuskaksikko Kühr-Cainberg jatkaa hyvää työtään. Pelaajien keskuudessakin on ollut hyvä tekemisen meininki, mikä on aina plussaa kun mennään kohti yhteistä tavoitetta.

ISO KIITOS TUESTA KAIKILLE – STORT TACK FÖR ALLT STÖD.

NÄHDÄÄN ENSI KAUDELLA!

 

Emma von Nandelstadh kasvoi isoksi ratkaisijaksi.