Kauden ensimmäinen Stadin derby tiistaina 3.10.

Dicken – HIFK
Ti 3.10. klo 19:30
Pirkkolan palloiluhalli

Tiistain myöhäisottelussa mitataan voimia paikalliskilpailija Dickeniä vastaan. Viime kauden derbyt pelattiin kaksijakoisesti HIFK:n voitettua sarjapelit puhtaasti 3-0, mutta Dickenin kuitattua tappiot pudotuspeleissä voitoin 0-3. Kaikki kolme alkusarjan peliä päättyivät IFK:n hyväksi kahden maalin erolla, kun kotihallissa Kalliossa tuloksena oli IFK:n 29-27 voitto ja vieraspelit Pirkkolassakin päättyivät IFK-voittoihin 25-27 ja 19-21. Alempaan loppusarjaan joutunut Dicken kuitenkin kasasi rivinsä kevään aikana, ja lopulta puolivälierissä pyyhkäisi IFK:n kesälomille suoraan 3-0 voittoputkella. Kesällä nähtiin melko harvinainen stadinsisäinen seuranvaihto, kun IFK:n monivuotinen maalivahti Bogdan Klepa siirtyi Dicken-tolppien väliin. Joukkueet kohtaavat lokakuun puolella myös Suomen Cupin puolivälierässä.

Dicken aloitti liigaohjelmansa samoilla jengeillä kuin HIFK. Drumsö IK pelasi avauspelinsä Cocksia vastaan, mutta kukkopaidat veivät pisteet Pirkkolasta maalein 25-32. Myös Dicken kohtasi toisessa pelissään Sjundeå IF:n, ja SIF jatkoi helsinkiläisten kyykyttämistä nyt 30-25 kotivoitolla Dickenistä. Näin kahden kierroksen jälkeen HIFK ja Dicken ovat molemmat vielä nollakerhossa sijoilla 5 ja 6, seurassaan jo kaikki kolme otteluaan hävinnyt Åbo IFK. Joka kolmas Dicken-maali on lähtöisin Benjamin Peitsaron heittokädestä, sillä joukkueen 50 osumasta 17 maalia on merkitty Peitsarolle. Joukkueen toiseksi paras viimeistelijä tässä vaiheessa on Carlo Granfors 9 maalilla ja kolmosena on Roni Syrjälä 7 maalilla. IFK:n maalinälkäisin hyökkääjä Vladimir Knopinskii johtaa koko liigan maalipörssiä, iskettyään kahdessa matsissa jopa 23 maalia.

Tämän kauden liigassa kahden pelin otannalla Dicken on tehnyt 50 maalia, samalla kun HIFK onnistui häviämään kahdesti 66 maalista huolimatta. Nollakerholaisten maalikeskiarvossa on tässä vaiheessa melko jyrkkä ero, sillä Dicken on tehnyt keskimäärin 25 maalia per ottelu ja IFK:lle osumia on kertynyt 33 per matsi. Puolustamisessakin eroa on 12 maalia, Dickenin selvittyä vasta 62 takaiskulla (keskimäärin 31 päästettyä per ottelu). IFK on ehtinyt osallistua kahdesti maalijuhliin, joissa oma verkko heilui yhteensä 74 kertaa (ka. 37 päästettyä / ott).

Handis.tv näyttää kaikki liigaottelut suorina lähetyksinä

SM-Liigan jokainen ottelu lähetetään suorana Handis.tv-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin koko sarjan kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk. Voit myös ostaa koko käsipallokauden kaikki lähetykset kertasummalla 69 eur.

Tekemällä tilauksesi HIFK:n joukkuesivuston kautta tuot taloudellista tukea suoraan omalle joukkueelle. Tue suosikkijoukkuettasi ja nauti SM-Liigan kaikista otteluista koko kauden ajan!