Kärkikamppailu ja Cup-finaalin uusinta HIFK-GrIFK la 17.2.

HIFK oli GrIFK:ta selvästi parempi viime viikonlopun Suomen Cupin finaalissa, ja punapaidat pääsivät juhlimaan kauden ensimmäisen ison tavoitteen täyttymistä.

GrIFK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, ja omassa kotiluolassaan pelanneilla kauniaislaisilla olikin niin vahva puolustus, ettei HIFK oikeastaan päässyt hyville maalintekopaikoille laisinkaan. Kaikki muuttui toiselle jaksolle tultaessa. HIFK laittoi ekstravaihteen päälle ja näytti mihin se parhaimmillaan pystyy. Toisella puoliajalla IFK-puolustus oli rautaa, ja maalivahti Roosa Niemi poimi loput pallot. GrIFK:lla tapahtui toiselle puoliajalle totaalinen sulaminen: Maalihai Johanna Hillin sanoin, ”jokin käsittämätön nukahtaminen tai hyvänolontunne puoliajalla kopissa”. GrIFK ei tehnyt ensimmäiseen lähes 14 minuuttiin yhtäkään maalia, ja toisen puoliajan kokonaissaldo jäi kahdeksaan. HIFK pelasi toisen puoliajan päättäväisessä hurmiossa ja pokkasi Cup-pokaalin lukemin 30-21.

Miten käy lauantain sarjapelissä? Ensimmäisen kierroksen ottelu päättyi HIFK:n selvänumeroiseen voittoon. Toinen päättyi tasan 18-18. HIFK on jo voittanut runkosarjan. Toisena majaileva GrIFK on viiden pisteen päässä.

Ottelusta tullee jälleen puolustusten ja maalivahtien taisto. Kumman kupoli kestää kovimmin? Poteeko HIFK voitonkrapulaa vai jatkuuko Cup-finaalin hurmio? Onko Cupin sekä runkosarjan voiton jo varmistanut HIFK riittävän nälkäinen? HIFK:n kannattaa suunnata katseensa Johanna Hillin eliminoimiseen. GrIFK taas saa olla tarkkana liukkaan Kira Härkösen kanssa. Molemmilla joukkueilla on toki ratkaisijoita joka rintamalla. Lopulta kokonaisuus ratkaisee, niin kuin Cupissakin.

Tule paikan päälle kannustamaan Punaiset voittoon runkosarjan viimeisessä pelissä!

HIFK – GrIFK la/lö 17.2. kl. 14.00 Helsingin Urheilutalo (Helsinginkatu 25)

Johdattaako hurjassa vireessä oleva Kira Härkönen (9) HIFK:n voittoon päähaastaja GrIFK:sta?
GrIFK ei pystynyt pysäyttämään Emma von Nandelstadhia (25). Kuva: Robert Lemberg