Käsipallon SM-Liiga
Åbo IFK – HIFK  30 – 36 (10-19)
Ke 22.11. klo 19:00
Paraisten Urheilu- ja nuorisotalo

Keskiviikko-illan liigapelissä Åbo IFK isännöi HIFK:ta poikkeuksellisesti Paraisten urheilutalolla. Halli olikin saatu täyteen aktiivisen junioripaikkakunnan katsojia, mutta HIFK ei halunnut päästää paikkaa hurmioon Åbon tueksi. Joel Hagström ja André Udd tekivät nopeasti ottelun ensimmäiset maalit HIFK:lle, ja viidennellä minuutilla ero oli jo kolme osumaa vieraiden hyväksi tilanteessa 1-4. HIFK-maalilla Martin Börjes jatkoi kuumaa torjuntavirettään eikä päästänyt åbolaisia maalinteon vauhtiin. Tehokkaalla puolustuksella HIFK rikkoi Åbon hyökkäykset, ja 13 minuutin kohdalla HIFK karkasi jo 3-10 johtoon neljällä peräkkäisellä maalilla. Börjesin torjuntojen jälkeen HIFK iski nopeita vastahyökkäyksiä, ja erityisesti laitapelaajat Linus Svensson ja Vladimir Knopinskii toimittivat palloja vastakkaiseen maaliverkkoon. Isäntäjoukkue ÅIFK alkoi tottua uusiin puitteisiin vasta vartin totuttelun jälkeen, ja sai pikkuhiljaa palloja maaliin saakka. Avausjakson lopulla ÅIFK kiri pahimmillaan viiden maalin päähän, kunnes HIFK otti tukevan taukojohdon 10-19 taas kolmella peräkkäisellä osumalla. Martin Börjes keräsi lopulta ensimmäisellä puoliajalla 12 torjuntaa, ja pelitilanteista torjuntaprosentiksi tuli vahvahko 57,14 %.

Toiselle jaksolle molemmat jengit ottivat hurlumhein päälle puolustuspelaamisen kustannuksella. Melkein 10 maalilla johtanut HIFK säästeli voimiaan Åbon kiinnipitämisessä, ja kotijoukkue saikin tuplattua tehonsa 20 maaliin toisen jakson aikana. HIFK pysytteli melkein samassa tahdissa maalien tekemisessä, ja puoliajan välimatka 9 maalia pysyi entisellään 50 minuuttiin asti (25-34). HIFK:n Viktor Grönmark pääsi kerrankin vaihtamaan maanpuolustamisen keskipuolustukseen, nostaen selvästi rajavalmiutta 6m-viivalla. Myös hyökkäyspäässä löytyi tehoja 6 maalilla. HIFK:n parhaaksi viimeistelijäksi kiri lopulta Joel Hagström, joka upotti matsissa 7 maalia. Loppusummerin soidessa eroksi jäi 6 maalia, jolla HIFK sai tarvitut sarjapisteet mukaansa Stadiin.

André Udd HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset