HIFK mukana EHF European Cupissa

EHF European Cup

Euroopan käsipalloliitto EHF on julkistanut kauden 2023-24 Euroopan Cupiin osallistuvat joukkueet. Euroopan kolmanneksi korkeimmassa kilpailussa on tänä vuonna mukana kolme suomalaisjoukkuetta, kun HIFK:n lisäksi myös BK-46 ja Cocks osallistuvat EHF European Cupiin. HIFK:lla on edessään jo kolmas eurokausi 2000-luvulla, kun joukkue kohtasi aiemmilla kerroilla jännittävissä ottelupareissa Itävallan Bregenz Handballin ja viime vuonna kosovolaisen KH Besa Famgasin.

Turnauksessa on mukana yhteensä 76 joukkuetta, joista 52 sijoitettiin toiselle kierrokselle ja 24 joukkuetta aloittaa kilpailun jo syyskuussa ensimmäisen kierroksen otteluilla. Maakohtaisen rankingin mukaan HIFK osallistuu heti 1. kierroksen peleihin, Cocksin ja BK-46:n saatua paikat suoraan toiselle kierrokselle.

1. ja 2. kierroksen otteluparit arvotaan EHF-pääkonttorilla Wienissä nyt tiistaina 18.7. klo 12:00. Ensimmäisen kierroksen joukkueet ovat jaettu kahteen ryhmään, ja HIFK:lle arvotaan vastustaja 2-korin 12 joukkueesta. Arvonta näytetään livenä EHF:n YouTube-tilillä

 

Arvontakori 1 Arvontakori 2
Diomidis Argous (GRE) Donbas (UKR)
HC ROBE Zubri (CZE) Granitas-Karys (LTU)
HC Dinamo (SRB) Team Klaksvik (FAR)
Mistra (EST) SKKP Handball Brno (CZE)
HC Käerjeng (LUX) HC Tallinn (EST)
Holon Yuvalim HC (ISR) HC Berchem (LUX)
Fivers (AUT) Bregenz Handball (AUT)
Valur (ISL) FH Hafnarfjordur (ISL)
SV Brixen Handball (ITA) Handball Meran (ITA)
Besiktas (TUR) Spor Toto SK (TUR)
RK Sloboda (BIH) HC Amber (LTU)
HIFK (FIN) Neistin (FAR)